οικονομία
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας: Οχι στις απολύσεις

Με οργή υποδέχτηκαν οι 350 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ) την νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αναιρεί την προεκλογική απόφαση με την οποία η δημοτική αρχή θα σταματούσε κάθε έφεση ενάντια στις δικαστικές αποφάσεις επαναπρόσληψής τους.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Στην πιο μαζική συνέλευση που έχουν οργανώσει ποτέ πάνω από 350 εργαζόμενοι του ΟΠΑΝΔΑ την Πέμπτη 17/7 γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τι θα κάνουν. «Ο Δήμαρχος Καμίνης ένα μήνα μετά τις εκλογές και ένα μήνα πριν την λήξη της παλιάς του θητείας προχώρησε στην πιο ανήθικη κωλοτούμπα όλων των εποχών», τόνισε ένας εργαζόμενος από το βήμα, αναφέροντας πως ο Καμίνης κατάφερε με τα ψέματα να υφαρπάξει τις ψήφους του απλού κόσμου.
\r\n
 
\r\n
O δήμαρχος του μνημόνιου ετοιμάζεται να κόψει άλλες 400 κατ’ αρχήν και στην συνέχεια άλλες 500 θέσεις εργασίας στον ΟΠΑΝΔΑ σε πρώτη φάση, αλλά και για όλους τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας ακόμα και στην καθαριότητα ή το πράσινο.
\r\n
\r\n

Όμηροι

\r\n
\r\n
«Πολλοί εργαζόμενοι μετά τις δικαστικές αποφάσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις του Καμίνη και της παράταξής του, παραιτήθηκαν από άλλες δουλειές που είχαν βρει με τον καιρό, κουρασμένοι να είναι όμηροι των διαφόρων συμβάσεων, και ξαναγύρισαν στο Δήμο της Αθήνας, για να φτάσουν σήμερα να βρίσκονται ξανά στο χείλος της απόλυσης», ανέφερε ένας εργαζόμενος κατά την διάρκεια της συνέλευσης υπογραμμίζοντας πως ακόμα και σήμερα, στους τρεις μήνες της επαναπρόσληψης, το σύνολο των εργαζόμενων είτε παραμένουν απλήρωτοι, παρά του ότι εργάζονται κανονικά, είτε πληρώνονται με μικρά ποσά έναντι.
\r\n
 
\r\n
«Οι συμβασιούχοι στο Δήμο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα πλέον από μια δημοτική αρχή που ξεκινάει την νέα της θητεία με απολύσεις και ψέματα. Δίπλα στο πλευρό των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία», τόνισε στην τοποθέτησή του στην συνέλευση ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου, θυμίζοντας την κατάληψη του δημαρχείου για τρεις βδομάδες το 2011.
\r\n
 
\r\n
«Η κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας ήταν η στιγμή που για πρώτη φορά η μεγάλη πλειοψηφία των συμβασιούχων συμμετείχε σε έναν απεργιακό αγώνα. Πρέπει να θυμηθούμε την περίοδο εκείνη που όλοι μαζί οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας δώσαμε κοινό αγώνα και καταφέραμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας μέχρι τώρα. Όλοι μαζί, μακριά από νομικίστικους διαχωρισμούς, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση», τόνισε η Δέσποινα συμβασιούχος του ΟΠΑΝΔΑ, εργαζόμενη στα καμπ του Δήμου στο Ρουφ.
\r\n
 
\r\n
Οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΝΔΑ μπορούν με απεργίες και καταλήψεις από την πρώτη μέρα της δεύτερης θητείας Καμίνη, όπως έκαναν και το 2011, να βάλουν στο τραπέζι τα δικά τους αιτήματα, για δουλειά με αξιοπρέπεια, για έναν δήμο στα χέρια των εργαζόμενων και όχι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων και των τροϊκανών.
\r\n