Πολιτική
Σκάνδαλο Καρατζαφέρη: Τα “καθαρά χέρια” των ελληναράδων

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και το ενδεχόμενο δίωξης για τρία κακουργήματα βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής για παραπομπή του στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών. Οι κατηγορίες αφορούν ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», παράνομη συμμετοχή σε off-shore, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η τελευταία συνδέεται με το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής (23/11) που παρουσιάζει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών βάση του οποίου έγινε η παραπομπή του Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη: “Στο πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στις 21.12.2000 υπογράφηκε η 37Γ/00 σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια ελικοπτέρων. Στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία είναι η offshore εταιρεία Malwern, με έδρα τον Παναμά, συμφερόντων Κομνόπουλου Σταύρου και Τσάτσου Αλέξανδρου.
\r\n
 
\r\n
Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της Catalina International (με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τους: α) Γεώργιο Καρατζαφέρη με 50% και β) τον υιό του Ιωάννη Καρατζαφέρη με 50%) δύο εμβάσματα από την εταιρεία Premium Properties (της οποίας πραγματικός δικαιούχος είναι ο Τσάτσος Αλέξανδρος), συνολικού ποσού 1.500.000 ευρώ (ως εξόφληση μέρους του φερόμενου δανείου). Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία Malwern στην Catalina International (που φέρεται να αφορούσε την τελική αποπληρωμή προσωπικού δανείου - συνολικού ποσού 1.650.000 ευρώ) που είχε λάβει ο Τσάτσος Αλέξανδρος από την ανωτέρω εταιρεία».
\r\n
 
\r\n
Οι ορκωτοί ελεγκτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «από τα έγγραφα και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν η Catalina International Ltd δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει ποσό αντίστοιχο για να εμβάσει - χορηγήσει ως δάνειο προς την εταιρεία Premium Properties ή προς άλλον λογαριασμό συμφερόντων Αλέξανδρου Τσάτσου». «Συνεπώς» καταλήγουν, «δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού των 1.650.000 ευρώ από την Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου προς την Catalina International του Γεώργιου Καρατζαφέρη»”.
\r\n
 
\r\n
Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι ο Καρατζαφέρης έχει να δηλώσει σε πόθεν έσχες του την Catalina από το 1996, ενώ δεν έχει δηλώσει ποτέ άλλες off-shore εταιρίες του όπως η υπεράκτια Homeric. Ενώ για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΛΑΟΣ, λέει: «Στις 21.9.2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας RBC, η αξία του portfolio της εταιρείας Catalina International Ltd ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια. Επίσης σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την Τράπεζα αναφέρεται ότι, εκτός από τις καταθέσεις και ομόλογα, ο πελάτης διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία υπολογίζεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ».
\r\n
\r\n

Αποκαλύψεις

\r\n
\r\n
Οι αποκαλύψεις έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το αν η υπόθεση αφορά μονάχα έναν ακόμα πιθανά διεφθαρμένο πολιτικό ή υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι μέσα από το κόμμα του, το ΛΑΟΣ. Το ότι ο Καρατζαφέρης ενεργούσε μόνος, ήδη καταρρίπτεται.
\r\n
 
\r\n
Σύμφωνα ξανά με το Βήμα της Κυριακής: “...το 2011 συμμετείχε στο υπουργείο Άμυνας ως επιλογή του ΛΑΟΣ ο πρέσβης Γ. Γεωργίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού. Στο μεταξύ σήμερα στο ΔΣ της Κεστρέλ, της εταιρείας των Τσάτσου - Κομνόπουλου που φαίνεται να έστειλε τα τρία επίμαχα εμβάσματα στην offshore του Καρατζαφέρη Catalina, εμφανίζεται και ο γιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Σέργιος Γεωργίου. Τα εμβάσματα έγιναν το 2007-2008, αλλά το επιχείρημα του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι δεν έχει σχέση με τους ιδιοκτήτες της Κεστρέλ φαίνεται να κλονίζεται από αυτή τη νέα αποκάλυψη...”.
\r\n
 
\r\n
Το ερώτημα αν πρωτοκλασσάτα τότε στελέχη του ΛΑΟΣ όπως ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης ή ο Πλεύρης -που ανδρώθηκαν δίπλα στον Καρατζαφέρη και είναι σήμερα υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ- γνώριζαν ή όχι, χρειάζεται να απαντηθεί. Είναι απολύτως λογικό να θυμίζει η Αυγή (23/11) για εκείνη την περίοδο ότι “Αδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης κατέθεσαν δεκάδες ερωτήσεις που αφορούσαν επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο των εξοπλισμών, ενώ έδειχναν προβληματισμένοι όπου υπήρχαν διακρατικές συμφωνίες, που ουσιαστικά αποκλείουν τους μεσάζοντες”.
\r\n
 
\r\n
Το σκάνδαλο Καρατζαφέρη αναδεικνύει κάτι ακόμα. Είναι η υποκρισία όσων δεν χάνουν ευκαιρία να μιλούν “για το καλό της πατρίδας” και να υπερασπίζουν τους εξοπλισμούς και τους πολέμους ως αναγκαίο κακό για την εξαφάλιση των “κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”. Τελικά, όπως φαίνεται, όσοι φωνάζουν για τα εθνικά ζητήματα, όλο και κάποιο καλό λόγο έχουν. Η μίζα πάει χέρι χέρι με την πατριδοκαπηλεία.
\r\n