Πολιτική
Αντιπολεμικές Εκδηλώσεις

Ολοκληρώνεται με την εκδήλωση που γίνεται στις 26/11 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, ο πανελλαδικός κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα σε πόλεις, γειτονιές και σχολές με θέμα “STOP στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, STOP στην ελληνική συμμετοχή”.

\r\n
\r\n
Συνολικά πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, όπου έγιναν πλούσιες συζητήσεις με πολλά ερωτήματα για το χαρακτήρα του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και τον κρίσιμο ρόλο που έχει να παίξει η δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος όπως στον προηγούμενο πόλεμο στο Ιράκ το 2003.
\r\n
 
\r\n
Την Τετάρτη 19/11 η Μαρία Στύλλου μίλησε στον Κοινωνικό χώρο της Κολοκοτρώνη 32Α, στον Πειραιά, εξηγώντας τα καθήκοντα του αντιπολεμικού κινήματος μπροστά στη νέα επέμβαση στη Μέση Ανατολή, ενάντια στα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστών περί πολέμου κατά της τρομοκρατίας, που προσπαθούν να κρύψουν τα συμφέροντα που συγκρούονται στην περιοχή, ανάμεσά τους και της ελληνικής άρχουσας τάξης.
\r\n
 
\r\n
“Μέσα από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις έγινε ένα πολύτιμο ξεκαθάρισμα για το ρόλο του ISIS αλλά και τις διαδικασίες που το εξέθρεψαν αλλά δόθηκαν και πολύτιμα επιχειρήματα κατά της ισλαμοφοβίας που χρειάζεται να παλέψουμε όλοι όσοι θέλουμε να σταματήσουμε την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ελληνική συμμετοχή” μας είπε η Τιάνα.
\r\n
\r\n

Κατάσταση

\r\n
\r\n
Την επόμενη μέρα εκδήλωση έγινε στο Χαλάνδρι, με ομιλήτρια τη Δήμητρα Κυρίλλου και συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων. “Η εισήγηση επικεντρώθηκε στο να εξηγήσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και πώς η τακτική των ΗΠΑ στο Ιράκ εξέθρεψε το ISIS αλλά και το ρόλο που έχει να παίξει το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο”, μας είπε η Αλεξάνδρα. “Στη διάρκεια της συζήτησης μπήκαν ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Κομπάνι και τη στάση του αντιπολεμικού κινήματος για τους Κούρδους”.
\r\n
 
\r\n
Την Παρασκευή 21/11 συζήτηση έγινε στη Βίλλα Στέλλα στο Νέο Ηράκλειο, με εισηγητή τον Πάνο Γκαργκάνα, που έδωσε την εικόνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και εξήγησε γιατί η λύση για τους λαούς εκεί, όπως για τους Κούρδους, δεν είναι η συστράτευση με την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά οι εξεγέρσεις της αραβικής άνοιξης που ξέσπασαν το προηγούμενο διάστημα.
\r\n
 
\r\n
“Πάνω στη δύναμη του αντιπολεμικού κινήματος και της ενότητας των εργατών ενάντια στους ιμπεριαλιστές ήταν και οι περισσότερες τοποθετήσεις, όπου τονίστηκε η ανάγκη του ξεκαθαρίσματος της Αριστεράς πάνω στο ζήτημα της ισλαμοφοβίας. Έγιναν επίσης τοποθετήσεις που θύμισαν προηγούμενα αντιπολεμικά κινήματα όπως αυτά, ενάντια στους πολέμους του Βιετνάμ και του Ιράκ” μας είπε ο Στέλιος. 
\r\n
 
\r\n
Το Σάββατο 22/11 έγιναν εκδηλώσεις στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης με ομιλητή τον Κώστα Πίττα και στο δημαρχείο Νίκαιας με ομιλητή τον Πάνο Γκαργκάνα. Στην εκδήλωση της Νίκαιας συμμετείχαν αρκετοί πακιστανοί μετανάστες που μίλησαν με βάση τις εμπειρίες τους για το πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προσπάθησε να δημιουργήσει τεχνητό μίσος ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες, που στην πραγματικότητα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Την Κυριακή η Μαρία Στύλλου μίλησε στο Περιστέρι και ο Κώστας Πίττας στα Άνω Λιόσια. 
\r\n