Εργατικό κίνημα
Νέα κινητοποίηση στην Ελευθεροτυπία

Σε συγκέντρωση έξω από την επιθεώρηση εργασίας (Πατησίων 33 και Στουρνάρη στην Αθήνα), καλούν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας στις 19/1, στις 8:30πμ, με αφορμή την εξέταση των καταγγελιών των εργαζομένων. 

\r\n
\r\n
Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τις αρχές Νοέμβρη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και το σταμάτημα του εκδικητικού λοκ άουτ που άτυπα έχει φέρει ως απάντηση ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος.
\r\n
 
\r\n
Αφήνοντας απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους και τους λογαριασμούς στο κτήριο της Μίνωος, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και κάθε δυνατότητα παραμονής και εργασίας, ο εκδότης και πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, οδηγεί στη διάλυση ένα συγκρότημα με ιδιαίτερη ιστορία και παρουσία στον Τύπο. Έφτασε στο σημείο να αλλάξει και τις κλειδαριές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα, με το πρόσχημα ότι \"φοβάται δολιοφθορές και απαλλοτριώσεις\". 
\r\n
\r\n

Συνεχίζουν

\r\n
\r\n
Με ενεργές συμβάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παράγουν έργο, στο μέτρο των δυνατοτήτων που δημιουργεί η έλλειψη στέγης και εξοπλισμού και να το αναρτούν στο elefenet.blogspot.gr, αφού η εργοδοσία αρνείται να επανεκδώσει την εφημερίδα και να ξεκλειδώσει την ιστοσελίδα, από την οποία αποκλείστηκε η είσοδος στη συντακτική της ομάδα, με ακύρωση των κωδικών τους.
\r\n
 
\r\n
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων και καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας από την πλευρά των εργαζομένων και των κλαδικών τους σωματείων, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν βγει από τη συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ, το Σύλλογο Δασκάλων Μεσσηνίας κι αναμένεται κι από άλλα σωματεία.
\r\n