Εργατικό κίνημα
Αλληλεγγύη στον Η. Τσόπελα

Την άμεση παύση της δίωξης του Ηλία Τσόπελα, διεκδικεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, προτείνοντας ψήφισμα συμπαράστασης σε σωματεία και φορείς.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Ο Ηλίας Τσόπελας, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, συνελήφθη εντελώς αναίτια και καταχρηστικά, μέσα στο όργιο καταστολής και τυφλών συλλήψεων, το βράδυ της 6/12, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στη μνήμη του Α.Γρηγορόπουλου. Ο Η.Τσόπελας συμμετείχε στις ειρηνικές διαδηλώσεις, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του σωματείου του μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους.
\r\n
 
\r\n
Παραπέμπεται όμως σε δίκη με ανυπόστατες κατηγορίες μαζί με δεκάδες άλλους συλληφθέντες με τον κίνδυνο, λόγω της ιδιότητας του ως δημόσιος υπάλληλος, να τεθεί σε αργία. Πρόκειται για την προσπάθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας να στήσει νέες σκευωρίες, μια που συνάδελφοί του ήδη από τη στιγμή της σύλληψης, ενημερώνουν ότι ο Ηλίας Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε σχέση με κανένα επεισόδιο.
\r\n
 
\r\n
“Οι απαγορεύσεις, οι συλλήψεις και η καταστολή δεν θα κάμψουν τους αγώνες μας! Αντίθετα η αλληλεγγύη όλων μας θα νικήσει όπως ακριβώς νίκησε και για τον Νίκο Ρωμανό οδηγώντας την κυβέρνηση σε ανανδίπλωση. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση του συναδέλφου Ηλία Τσόπελα” τονίζει ο Συντονισμός.
\r\n