Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Οι φασίστες στο σκαμνί, ισόβια στη φυλακή

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου, τελειώνοντας την εξόρμησή τους στις 13/12

Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο οι μέρες δράσης της ΚΕΕΡΦΑ στα πλαίσια της αντιφασιστικής καμπάνιας για να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς αναβολές και εκπτώσεις και να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. 

\r\n
\r\n
“Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ διοργανώσαμε το περασμένο Σάββατο μία πολύ επιτυχημένη παρέμβαση”, μας είπε ο Δημήτρης. “Είχαμε γεμίσει τον πεζόδρομο με σημαίες, πικέτες, πανό, είχαμε στήσει μία έκθεση φωτογραφίας που θύμιζε τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής καθώς και χαρακτικά έργα της ζωγράφου Εύας Μπέη με προσωπογραφίες από την Αφρική, που έδιναν έντονο αντιρατσιστικό χαρακτήρα στην εξόρμησή μας. Από την μικροφωνική κάναμε ανακοινώσεις απαιτώντας να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Καλούσαμε τον κόσμο να στηρίξει την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ, τόσο με την υπογραφή του όσο και με την οικονομική του ενίσχυση. Δεκάδες έσπευσαν στο τραπεζάκι για να ρωτήσουν και να συζητήσουν μαζί μας και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία μας. Συγκεντρώθηκαν 31 υπογραφές και 25 ευρώ οικονομική ενίσχυση, 2 αγόρασαν το ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ”.
\r\n
 
\r\n
“Μεγάλη παρέμβαση οργάνωσε η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ στις περιοχές Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή το Σάββατο 13/12”, μας είπε ο Νίκος. “Μόλις δύο εβδομάδες πριν είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στη γειτονιά εναντίον συνεργείου της εργατικής αλληλεγγύης στην οδό Σπύρου Μερκούρη. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Σιντριβάνι, στην οδό Υμηττού, καλούσαν η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από νωρίς το πρωί στήθηκε μικροφωνική από όπου ακούγονταν τα αιτήματα για επίσπευση της δίκης της ΧΑ και ισόβια φυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί. Φυσικά η κουβέντα με τον κόσμο της γειτονιάς επεκτάθηκε στην κατάρρευση της συγκυβέρνησης και τις προοπτικές που ανοίγουν για να νικήσει το κίνημα, για το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, την φτώχεια, την ανεργία και τον ρατσισμό. Πουλήθηκαν 19 εφημερίδες και 25 ευρώ ενίσχυση για την «εργατική αλληλεγγύη» και μαζεύτηκαν 10 υπογραφές και 27 ευρώ ενίσχυση για την ΚΕΕΡΦΑ”.
\r\n
 
\r\n
Η πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό άνηκε το Σάββατο το πρωί στους αντιφασίστες. “Από τις 11πμ στήθηκε η μικροφωνική σε κεντρικό σημείο της πλατείας”, μας είπε η Φραντσέσκα. “Είχαμε φτιάξει ένα CD με αντιφασιστικά τραγούδια ειδικά για αυτή τη μέρα.
\r\n
 
\r\n
Κάναμε ανακοινώσεις ζητώντας την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την κλιμάκωση των αγώνων για να ρίξουμε την κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα. Πολύς κόσμος περνούσε και μας έδινε συγχαρητήρια, άλλοι σήκωναν τη γροθιά τους ενώ τα αμάξια κόρναραν δείχνοντας τη στήριξή τους. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας στήσαμε τραπεζάκι με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ. Πολύς κόσμος σταματούσε για να δει την έκθεση φωτογραφίας με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 45 υπογραφές στο κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ, 30 ευρώ οικονομική ενίσχυση και δύο νεολαίοι έγιναν μέλη στην ΚΕΕΡΦΑ. Μετά την ανταπόκριση που εισπράξαμε σκεφτόμαστε να επαναλάβουμε την πρωτοβουλία και σε άλλες πλατείες της περιοχής του Κορυδαλλού και της Νίκαιας”.
\r\n
 
\r\n
“Στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου στήσαμε τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ, διακοσμήσαμε το σημείο με σημαίες και πικέτες και από την ντουντούκα κάναμε ανακοινώσεις και βάζαμε μουσική”, μας είπε η Κατερίνα. “Ήταν στην ουσία η πρώτη εξόρμηση μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Εξηγούσαμε στον κόσμο ότι πανηγυρίζουμε για τις εξελίξεις και παλεύουμε για να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά και να μπουν ισόβια οι Χρυσαυγίτες. Πέρασε πολύς κόσμος, και μάλιστα αρκετοί οργανωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούσαν ότι η μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή είναι ανοιχτή και συζητούσε μαζί μας για την προοπτική της κλιμάκωσης των αγώνων απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές”.
\r\n
 
\r\n
Την ίδια μέρα, δράσεις έγιναν στην πλατεία Ιλίου, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στη Νομαρχία στα Γιάννενα. Αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι μέρες δράσεις σε δεκάδες σημεία στην Αττική και σε διάφορες πόλεις.
\r\n