Εργατικό κίνημα
Κτήμα Ζωγράφου: Να αθωωθούν οι αγωνιστές

Την Παρασκευή 24 Απρίλη 2015  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο  εκδικάζεται η μήνυση του πρώην Δημάρχου του Δήμου Ζωγράφου Γ. Καζάκου, ενάντια στους Γιώργο Πλουμπίδη, Διονύση Τζανετάτο, και Σταύρο Σεργίου, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου - Κτήμα του Λαού.
 
Το 2006 με απόφαση της τότε διοίκησης του Δήμου με δήμαρχο τον Γ. Καζάκο αγοράστηκε το 50% του οικοπέδου των 9,5 στρ. του κτήματος Ζωγράφου καθώς και το κτίριο της βίλας, καταβάλλοντας στην οικογένεια Ζωγράφου το ποσόν των 19.400.000 ευρώ. Η κινητοποίηση των κατοίκων ανάγκασε το Συμβούλιο Επικρατείας να αποφασίσει ότι ο χώρος είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους και το Νοέμβριο του 2013 δημοσιεύεται  Π.Δ που χαρακτηρίζει όλη την έκταση κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και καθορίζονται ειδικές χρήσεις για τα κτίρια.
 
Ο αγώνας για το κτήμα Ζωγράφου που αποτέλεσε κεντρικό σημείο αναφοράς στη ζωή της πόλης για πάνω από πέντε χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Γ. Καζάκου στις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο πρώην δήμαρχος αντιδρώντας στους αγώνες των κατοίκων, συκοφαντεί την Επιτροπή, προχωρεί σε καταγγελίες και ποινικές διώξεις μελών της.
 
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού, απαιτεί την αθώωση των τριών αγωνιστών και καλεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.