Εργατικό κίνημα
Διοικητικοί - Πανεπιστηνιακοί: Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Σε καταγγελία για τη βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας από την Αστυνομία  και την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών να δώσουν εντολή καταπάτησης του ασύλου από τα ΜΑΤ, προχώρησε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
“Η μετατροπή του θέματος μιας κατάληψης, που για τη λειτουργία του πανεπιστημίου ελάχιστη ως καμία σημασία είχε, σε μείζον ζήτημα ήταν επιλογή παραγόντων εντός και εκτός πανεπιστημίου που στόχευαν στην εμπέδωση μιας «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», με θύματα τα δικαιώματα και τους αγώνες”, αναφέρει η ανακοίνωση. “Ως εργαζόμενοι, τα ίδια επιχειρήματα ακούγαμε και στην επί τρεισήμισι μήνες απεργία μας, από την τότε κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της. Και τότε, κατά τη γνώμη εκείνων που θυμούνται το πανεπιστήμιο μόνο για να πλήξουν κινητοποιήσεις και φωνές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυσή του, για όλα τα δεινά του πανεπιστημίου και της ελληνικής οικογένειας, φταίγαμε εμείς... Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του κινήματος αλληλεγγύης και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίoν όλων των συλληφθέντων στο πλαίσιο μιας σκευωρίας ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες”.
 
Ανακοίνωση ενάντια στην επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία κυκλοφόρησε και το Δίκτυο Πανεπιστημιακών. «Η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πολύπλευρες πιέσεις «να τελειώνει με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ», μετά από 19 ημέρες επέλεξε την «παλιά δοκιμασμένη μέθοδο» της επίδειξης πυγμής, την εισβολή των ΜΑΤ!”, αναφέρει το Δίκτυο.
 
Και συνεχίζει παρακάτω: «Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για να αιτιολογήσει την επέμβαση ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάληψη ήταν χωρίς περιεχόμενο και ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΟΠ ότι με την εισβολή των ΜΑΤ δεν καταπατήθηκε το άσυλο, επειδή από τους συλληφθέντες στο χώρο της κατάληψης ή πέριξ αυτού ήταν μόνο λίγοι οι φοιτητές.» 
 
Εν τω μεταξύ αναβολή για τον Νοέμβρη πήρε η δίκη των συλληφθέντων της Δευτέρας 13/4, έξω από την Πρυτανεία. Ο Κώστας Αβραμίδης, ένας από τους συλληφθέντες, εργαζόμενος στο ΤΕΕ και συνδικαλιστής είπε μεταξύ άλλων στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Πρόκειται για πολιτικοαστυνομική σκευωρία. Οι συλλήψεις ήταν στο σωρό, ανθρώπων δηλαδή που ουδεμία σχέση δεν είχαν με την κατάληψη, ακόμα και αλγερινών, στελεχών πολυεθνικής, που έφτασαν στην Ελλάδα την ίδια μέρα. Παρ'όλα αυτά σε αυτούς όπως και σε όλους όσους συλληφθήκαμε αποδίδεται η κατηγορία της συμμετοχής στην κατάληψη, κατά συναυτουργία, από τις 30 Μαρτίου...”