Ιδέες
H άποψή μας: Τσακίστε τους νεοναζί, όχι τους πρόσφυγες

Όλοι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων για να σταματήσουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για τον πραγματικό χαρακτήρα των «εταίρων μας», όπως συνηθίζεται να λέγονται οι κυβερνήσεις της ΕΕ, οι τελευταίες εξελίξεις την έχουν κουρελιάσει. Οι ίδιοι εκβιαστές που απειλούν τον κόσμο στην Ελλάδα με χρεοκοπία, είναι υπεύθυνοι για το συγκλονιστικό ρατσιστικό έγκλημα στη Μεσόγειο.

Με την ίδια αναλγησία που αντιμετωπίζουν τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους άστεγους σαν αριθμούς που δεν ταιριάζουν με το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα για την πληρωμή του χρέους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στέκονται και απέναντι στους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου.
 
Όπως η ΕΚΤ κλείνει τη στρόφιγγα της ρευστότητας για την οικονομία, η FRONTEX κλείνει τα σύνορα της ΕΕ και όποιον πάρει ο χάρος.
 
Μπροστά σε αυτή την ανατριχιαστική εικόνα, η δεξιά αντιπολίτευση και όλα τα φερέφωνα της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα συμπεριφέρονται πιο εκβιαστικά και από τους εκβιαστές: 
 
Πιέζει η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε; «Καθυστερεί η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανειστές μας» είναι το τροπάριο των Σαμαροβενιζέλων. 
 
Καταφέρνουν κάποιοι πρόσφυγες να βγουν στα νησιά του Αιγαίου; «Πολύ μαλακή η μεταναστευτική πολιτική» κραυγάζει ο κάθε Άδωνης.
 
Συζητιέται νομοσχέδιο για τις φυλακές στη Βουλή; «Επί Ξηρού ακμής οι σχέσεις με τις ΗΠΑ» γράφει το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ.
 
Ξεκινάει επιτέλους η δίκη της Χρυσής Αυγής και οι αντιφασίστες δίνουν βροντερό παρών έξω από το δικαστήριο; «Δεν γίνεται δίκαιη δίκη με διαδηλώσεις απ’έξω» φωνάζει η χορωδία της δεξιάς πολυκατοικίας.
 
Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι το κίνημα των εργατών και της νεολαίας που γκρέμισε τις μνημονιακές κυβερνήσεις χρειάζεται να οργανώσει τις απαντήσεις του σε όλους αυτούς τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει με λόγια και με πράξεις ότι αναζητάει έναν «έντιμο συμβιβασμό» απέναντι σε κάθε τέτοια πρόκληση. Αυτή η ταχτική δεν πάει πουθενά, αφήνει όλα τα περιθώρια στην άλλη μεριά να προβοκάρει τον κόσμο που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τον ρατσισμό, τους νεοναζί.
 
Να οργανώσουμε
 
Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να οργανώσουμε την εργατική αντιπολίτευση, να αναδείξει η αντικαπιταλιστική αριστερά τις απαντήσεις που αποφεύγουν οι υπουργοί. Απάντηση είναι η διαγραφή του χρέους και όχι η εξάντληση των αποθεματικών για να πληρώνεται το ΔΝΤ. Απάντηση είναι η διάλυση της FRONTEX και όχι η συνεργασία με τον Αβραμόπουλο. Απάντηση είναι να ξηλώσουμε τους δεσμούς της αστυνομίας με τους νεοναζί και όχι να αστυνομεύει η ΕΛΑΣ τους αντιφασίστες διαδηλωτές την ώρα που χρυσαυγίτες χτυπάνε τους μάρτυρες κατηγορίας.
 
Η Πρωτομαγιά είναι η στιγμή που μπορούμε να βροντοφωνάξουμε όλες αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ενωμένες και να αναδείξουμε ότι οι αναζητήσεις και οι διεκδικήσεις των εργατών και της νεολαίας επιμένουν προς τα αριστερά σε πείσμα της βρόμικης εκστρατείας των εκβιαστών και των ρατσιστών.