Εργατικό κίνημα
Eκλογές στην ΕΣΠΗΤ

Στις 12 και 13 Ιουνίου θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου). Για πρώτη φορά συμμετέχει η Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 
 
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατέβει με το σχήμα ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ όμως «η νέα πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, ανέδειξε διαφορετικές προσεγγίσεις, και ιεραρχήσεις ανάμεσα στους αγωνιστές του σχήματος, που οδήγησαν στην συλλογική μας απόφαση να αναστείλουμε το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ και να πορευτούμε διαφορετικά», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία. 
 
Όπως σημειώνει παρακάτω κρατά τα θετικά στοιχεία αυτής της διαδρομής και επιδιώκει την ενίσχυσή της στις προσεχείς εκλογές για να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους αγώνες των εργαζόμενων χωρίς καμιά οπισθοχώρηση απέναντι στους εργοδότες ή στην «γραμμή υποταγής της νέας συγκυβέρνησης». 
 
Υποψήφιοι κατεβαίνουν οι: Θανάσης Αντωνίου, Τεχνοεκδοτική, Λένα Βερδέ, Εργατική Αλληλεγγύη, Κατερίνα Θωίδου, Εργατική Αλληλεγγύη, Τάνια Κατσάνη, δημοσιογράφος Ε.Σ.Α.μεΑ, Πάνος Κατσαχνιάς, Τεχνοεκδοτική, Ειρήνη Κοσμά, thepressproject.gr, Γιώργος Λαουτάρης, τοπικός Τύπος, Πέτρος Πομόνης, ΕΡΑ Ζακύνθου, Μάκης Σολωμός, άνεργος, Δημήτρης Σταμούλης, Τεχνοεκδοτική.