Εργατικό Κίνημα
OTA Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας για την καθαριότητα

Εξάωρη στάση εργασίας από τις 9πμ έως το τέλος της πρωινής βάρδιας σε όλους τους ΟΤΑ του Ν. Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στις 9.30πμ μπροστά στο Δημαρχείο Θερμαϊκού (Μεγ. Αλεξάνδρου 2 – Περαία) προκήρυξε για την Πέμπτη 30 Ιουλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού πως προχωράει σε παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες για τα επόμενα δύο χρόνια.


 Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ– ΟΤΑ: «Εκχωρεί το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου διαλύοντας έτσι την υπηρεσία του Δήμου και μετακυλώντας σιγά-σιγά για μια ακόμη φορά το βάρος στους Δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν  τα «κέρδη» του ιδιώτη!»   


“Πριν τρία χρόνια οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης δώσαμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στο Δήμο Λαγκαδά, απέναντι στους χρυσαυγίτες τραμπούκους που είχε επιστρατεύσει ο δήμαρχος και την κερδίσαμε αφού δεν επιτρέψαμε να περάσει αυτή η ιδιωτικοποίηση. Μπορούμε να κερδίσουμε και την τωρινή μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στις περικοπές και τη διάλυση των δήμων - για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”, δήλωσε στην Ε.Α. ο Νίκος Χατζάρας εργαζόμενος στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.


“Η κυβέρνηση με τη ψήφιση του νέου μνημονίου κάνει μια μεγάλη επίθεση στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις πολιτικές των προηγούμενων. Σε αυτές τις επιθέσεις οι δήμαρχοι πρωτοστατούν: τη μία δίνουν τα αποθεματικά των δήμων για την «εθνική ανάγκη» της πληρωμής του χρέους (την ίδια στιγμή που χιλιάδες υπάλληλοι είναι απλήρωτοι), στη συνέχεια πρωτοστατούν στο δημοψήφισμα υπέρ του «ναι» και τώρα βρίσκουν ευκαιρία για να εφαρμόσουν όλες τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του Καλλικράτη.


Μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στις περικοπές και τη διάλυση των δήμων - για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων στους Δήμους “Η Σκουπιδιάρα”.