Η Αριστερά
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη μάχη για την ανατροπή

Ημερίδα υπό τον τίτλο “Το εργατικό λαϊκό κίνημα και η αριστερά στη μάχη για την ανατροπή” οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σάββατο 14 Νοέμβρη. Η ημερίδα θα γίνει στον Πολυχώρο “Μολύβι” που βρίσκεται στο ΜΕΤΡΟ του Ελαιώνα (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).
 
Η πρώτη συζήτηση που ξεκινά στις 5.30μμ έχει θέμα “Το αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας - Περιεχόμενο και μορφές οργάνωσης και ενοποίησης της εργατικής τάξης και του λαού”. Οι ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν ο καθένας σε κρίσιμες πλευρές της πάλης σήμερα, είναι ο Π. Βαϊνάς, από την ΕΕ ΑΔΕΔΥ (Βασικές σκέψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εργατικό κίνημα σήμερα), ο Α.Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Η μάχη στα λιμάνι και η πολιτική σημασία των εργατικών αγώνων), η Κ. Μένου, νέα εργαζόμενη και μέλος της κίνησης attaCK στην ανεργία και την επισφάλεια (Η νέα εργατική βάρδια και η αναγκαία τομή στο εργατικό κίνημα), ο Π. Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Η αντιρατσιστική και αντιφασιστική πάλη σαν πλευρά οργάνωσης της τάξης), η Ε. Πορτάλιου από την Πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και η λαϊκή πάλη για την προστασία της δημόσιας περιουσίας) και ο Σ. Κοντομάρης, από το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων Φυσικού Αερίου Αττικής (Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ως κομβικό σημείο της πάλης του εργατικού κινήματος).
 
Στην συζήτηση παρεμβαίνουν ο Η. Λοϊζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ν. Ηρακλείου (Η μάχη στους δήμους και το τοπικό κράτος), ο Δ. Ζώτος, από πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ (Η δίκη της ΧΑ κόμβος του αντιφασιστικού αγώνα) και η Γ. Νίκα, Δημοτική Σύμβουλος Καματερού-Αγ.Αναργύρων "Ανυπότακτη Πόλη" (Κινήματα πόλης και λαϊκές μορφές οργάνωσης στις γειτονιές).
 
Η δεύτερη συζήτηση που ξεκινά στις 7.45μμ έχει θέμα “Με ποια αριστερά για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ - Για τον αντικαπιταλιστικό αγώνα, την ΕΕ και την εργατική χειραφέτηση”. Ομιλητές είναι ο Γ. Ελαφρός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Κ. Μαρματάκης από την Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση – ΛΑΕ, ο Π. Γκαργκάνας από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Β. Λιόσης από το Σύλλογο Κορδάτος και ο Σ. Γιαννόπουλος, πρώην μέλος ΚΣ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Τάση Ανασύνθεση.
 
Στη συζήτηση παρεμβαίνουν ο Χ. Μπίστης, από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σ. Μιχαήλ από το ΕΕΚ, ο Α. Γεωργίου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Ν. Στραβελάκης, πρώην ΜΑΡΣ και ο Μ. Σκούφογλου από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Η ημερίδα είναι μια πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχο -σε αυτό το κρίσιμο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα διάστημα, ανάμεσα στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη και τις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου- να συμβάλει στη μεγάλη πολιτική συζήτηση για το ρόλο και τις δυνατότητες του κινήματος ενάντια στα μνημόνια καθώς και για την απαραίτητη στρατηγική εναλλακτική.
 

Εκδήλωση τοπικής επιτροπής Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, όχι οι τροϊκανοί».
 
Πρώτος πήρε το λόγο ο Θανάσης Αγαπητός, πρόεδρος του Β’΄Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της αντεργατικής επίθεσης ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό και μίλησε για την ανάγκη συντονισμού των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επόμενος ομιλητής ήταν ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος που εστίασε στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα της Δύσης και πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να τους χρησιμοποιήσει ως αποδιοπομπαίους τράγους για την επισιτιστική κρίση που θα φέρει η συνέχιση της λιτότητας.
 
Μετά μίλησε ο Νίκος Χατζάρας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος έδωσε την εικόνα της συνέλευσης στο χώρο του που αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της γενικής απεργίας και επισήμανε ότι στην εργατική τάξη δεν επικρατεί κλίμα παραίτησης αλλά διάθεση μάχης.
 
Ακολούθησε συζήτηση και η εκδήλωση τέλειωσε με πρόσκληση όλων στην πανεργατική απεργία της 12 Νοέμβρη και τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.
Μπάμπης Κουρουνδής 
 

Εκδηλώσεις τοπικών επιτροπών ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 12/11 αίθουσα Ανδρόγεω 7μμ
Η εμπειρία του Πολυτεχνείου και η επαναστατική στρατηγική σήμερα
Ομιλητές: Γιάννης Αγγελόπουλος, Αντώνης Δραγανίγος, Γιάννης Φελέκης
 
Τ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ 
ΠΕΜΠΤΗ 19/11 δημαρχείο Καλλιθέας 7μμ
"Οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι! Η μάχη ενάντια στη ρατσιστική πολίτικη κυβέρνησης-ΕΕ φρούριο"
 
Τ.Ε. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 26/11 Πολιτιστικό Κέντρο, Παπάγου 7, Χαλάνδρι 7.30μμ
Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια,  Ομιλητής από Attac στην ανεργία και την επισφάλεια
 
Τ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11, ΒΙΛΛΑ ΣΤΕΛΛΑ 7.30 μμ
Ομιλητές : Γιάννης Θεοχάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου Intracom,  Ηλίας Λοίζος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου και ομιλητές από ΠΕΜΕΝ και 5μηνους συμβασιούχους
 
Τ.Ε. ΒΥΡΩΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΊΟΥ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11  7μμ
Οι πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς
 
Συνέλευση Τ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11
Στέκι Αριστερής Κίνησης 7μμ