Νέα από τους χώρους
Νέα από τους χώρους

Θεσσαλονίκη

Πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας-συγκέντρωσης για την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α αποφασίστηκε σε σύσκεψη που κάλεσε η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 9/11 στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν μια σειρά από συλλογικοτήτες ενώ τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία δήλωσε και η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 24 Νοεμβρίου με στόχο να έχουν κλείσει μέχρι τότε καλλιτέχνες, ημερομηνία και χώρος.

Μαρούσι

Φασιστική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό δέχτηκε η κατάληψη Κούβελου στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11. Η απάντηση ήταν άμεση καθώς τo ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στους δρόμους του Μαρουσιού με κεντρικό σύνθημα "δε μας φοβίζουν - μας πεισμώνουν" και με συμμετοχή περισσότερων από 200 αγωνιστών κι αγωνιστριών. Το παρών δώσαμε και οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της ΚΕΕΡΦΑ όπου και μοιράσαμε υλικό για την κινητοποίηση 23 και 24 Γενάρη ενάντια στο φράχτη του Έβρου. Η πορεία έκανε το γύρο του κέντρου της πόλης με αντιφασιστικά κι αντιρατσιστικά συνθήματα. 
Αφροδίτη Φράγκου
 

ΟΣΥΠΑ

Ανεπιθύμητοι κρίθηκαν οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ, από τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
 
Όταν την Παρασκευή 6/11 οι πρώτοι επιχείρησαν να μπουν στο λογιστήριο της ΥΠΑ για να πάρουν έγγραφα σχετικά με το ξεπούλημα των αεροδρομίων, οι εργαζόμενοι τους έδιωξαν και προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων. “Τους είπαμε να φύγουν κι αν θέλουν να έρθουν με εισαγγελέα και ΜΑΤ”,  δήλωσε στην τηλεόραση ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Β.Αλεβιζόπουλος. “Το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των ιδιωτών που θέλουν να πάρουν τσάμπα τα αεροδρόμια της χώρας μας. Είναι μια συμμορία η οποία εκποιεί τη δημόσια περιουσία προς όφελος των γκάνγκστερ οι οποίοι εκβιάζουν την Ελλάδα. Ήρθαν με ύφος προκλητικότατο αναζητώντας όξυνση κι εμείς τους είπαμε να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ”.
 

Σωματείο WIND

Παρέμβαση του Πανελλήνιου Σωματείου της WIND πραγματοποιήθηκε στον «33o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας» στον οποίο η WIND παριστάνει τον Μέγα Χορηγό και ευεργέτη. 
 
Μια σημαντική αθλητική εμπειρία γίνεται ευκαιρία για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο να φτιάξει το προφίλ του με τη λογική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
 
Για μια ακόμη χρονιά ήταν εκεί το σωματείο φροντίζοντας να μετατρέψει την ευκαιρία από φιέστα σε καταγγελία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Έξω από το ειδικό διαφημιστικό περίπτερο που είχε στήσει η εταιρεία αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκε μαζικά κείμενο που ενημέρωνε τους συμμετέχοντες για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και για τον δικό τους «μαραθώνιο» για την υπογραφή ΣΣΕ.
 
Πρόσφυγες
 
Το σωματείο εργαζομένων στην WIND παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό, ρουχισμό και είδη υπόδησης τα οποία θα διατεθούν σε σημεία υποδοχής προσφύγων. 
 
Η συλλογή θα γίνεται: • Κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 στο γραφείο του Σωματείου (ΙΣΓ), Λ. Αθηνών • Την Τετάρτη 11/11/15 16.00-17.00 στο ισόγειο, Κηφισίας 66 Μαρούσι