Απεργιακό Κίνημα
«‘Eγκληση ενώπιον Εισαγγελέα» σε συνδικαλιστές της πρώην Ελευθεροτυπίας και τους Financial Crimes

Περσινά ξινά σταφύλια ή αλλιώς «Έγκληση ενώπιον του Εισαγγελέα» κατέθεσε ο δικηγόρος και αφεντικό της πρώην «Ελευθεροτυπίας» Χάρης Οικονομόπουλος κατά του Ορέστη Σχινά και των… διαχειριστών της σελίδας financialcrimesnews.blogspot.gr!
 
Ουσιαστικά κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους (μετά από ενάμιση χρόνο κακής ή και καθόλου καταβολής μισθών) τον ανάγκασαν να αποδεχτεί, όπως αυτολεξεί γράφει στο κείμενο που κατέθεσε, το «ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων της 20ης Νοεμβρίου 2014 που σκιαγραφούσε τους δρόμους εργατικού ελέγχου, συνεταιρισμού και αυτοδιαχείρισης που ανοίγουν οι σημερινές συγκυρίες». 
 
Το blog των Financial Crimes στοχοποιείται επειδή πρόβαλε τότε τον αγώνα των εργαζόμενων στο έντυπο ενάντια στο λουκέτο μέσω της ανάρτησης με τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». 
 
Πρόκειται για μια πολύ κατατοπιστική περιγραφή του αγώνα με τις δυσκολίες και τις τρίπλες της εργοδοσίας. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα «Μετά την έκδοση του τελευταίου φύλλου της Ελευθεροτυπίας στις 21 Δεκεμβρίου του 2011, όταν η εργοδοσία όφειλε δεδουλευμένα 5 μηνών, οι εργαζόμενοι δοκίμασαν να κρατήσουν με κάθε τρόπο την εφημερίδα ζωντανή. Για το λόγο αυτό έβγαλαν και απεργιακά φύλλα και πίεζαν προς κάθε κατεύθυνση για λύση» και παρακάτω «Με αυτά και άλλα χειρότερα φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2014. Ο,τι δόθηκε ως προκαταβολή, έναντι (300, 200, 100 ευρώ), δόθηκε πάντα υπό την απειλή απεργίας ή το κάλεσμα σε συνέλευση. Ποτέ η εταιρεία δεν μας έκανε την «ευχάριστη έκπληξη» να δώσει ό,τι υποσχέθηκε, στις ημερομηνίες που είχε δεσμευτεί. Εμείς όμως, επιμέναμε. Γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, γιατί θέλουμε να κυκλοφορεί η εφημερίδα». Ολόκληρη η ανάρτηση μπορεί να βρεθεί στο financialcrimesnews.blogspot.gr/2014/12/e-e.html .