Εκπαίδευση και Νεολαία
Συνελεύσεις στις Σχολές

Το πανό των φοιτητών της Καλών Τεχνών στη Γενική Απεργία στις 4/2

Γενικές Συνελεύσεις ξεκινούν σε μια σειρά από σχολές μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Γενάρη.
 
H Eλίζα Κρικώνη από την Καλών Τεχνών μας είπε: «Έχουμε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 3μμ στην αίθουσα Ντε Κίρικο. Έχουμε διάφορα θέματα  να συζητήσουμε. Για τις δράσεις μας όσον αφορά το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν κομμάτια της σχολής. Θα πάρουμε αποφάσεις συμπαράστασης για το Θέατρο Εμπρός όπου τους έκοψαν το ρεύμα, καθώς και για τους 12 φοιτητές που διώκονται στο Φυσικό Ηρακλείου. 
 
Τέλος, θα συζητήσουμε πως θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες όσον αφορά το προσφυγικό. Άλλωστε, ήμασταν μέσα στην καμπάνια για τον Έβρο, ενώ έχουμε ήδη πάρει απόφαση συμμετοχής στις 19 Μάρτη. Την Πέμπτη 25 Φλεβάρη θα δείξουμε και το μίνι ντοκιμαντέρ για τη διαδήλωση στον Έβρο». 
 
Kλιμάκωση
«Στην Ιατρική Ιωαννίνων έχουμε συνέλευση την Πέμπτη 25/2 στις 2μμ στην αίθουσα του 1ου έτους», μας είπε η Λουίζα Γκίκα. «Μετά το τέλος των εξετάσεων χρειάζεται να δούμε πως οι φοιτητές θα μπουν μαζί με τους εργάτες στη μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό-σφαγείο. Θέλουμε μαζί με το νέο απεργιακό κύμα να βγουν και οι φοιτητικές καταλήψεις. Ταυτόχρονα, υπάρχει η κλιμάκωση στο προσφυγικό ειδικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οργανώνουμε από τώρα τη διαδήλωση για τις 19 Μάρτη που φέτος θα γίνει και στην πόλη μας».  
 
O Δημήτρης Στεφανάκης από το Βόλο μας δήλωσε: «Κάναμε Συντονιστικό των ΕΑΑΚ και αποφασίσαμε ότι ξεκινάμε να οργανώσουμε Γενικές Συνελεύσεις τόσο για το ασφαλιστικό και τη σύνδεση με το εργατικό κίνημα, όσο και για την παγκόσμια μέρα αντιρατσιστικής δράσης στις 19 Μάρτη. Αυτή την εβδομάδα θα προκαλέσουμε συνεδριάσεις των ΔΣ των Συλλόγων ώστε να μπουν Γενικές Συνελεύσεις την αμέσως επόμενη. Αυτή η προσπάθεια θα γίνει τουλάχιστον στις 4 σχολές του Πολυτεχνείου και στο Παιδαγωγικό». 
 
Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν και στις σχολές της Πάτρας την Τετάρτη 24/2, στις 11πμ στο Χημικό, στις 12 το μεσημέρι στην Επιστήμη των Υλικών και στις 2μμ στην Ιατρική.  
 
• Σε αποχή προσανατολίζονται οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ Πειραιά. Ο Σύλλογος τους προτείνει στα μέλη του την αποχή από τη διαδικασία των συμπληρωματικών εξετάσεων έτσι ώστε να πιέσουν για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους. 
 
Αρχίσανε τα μαθήματα στην ΦΜΣ και άρχισε και η παρέμβασή μας! Η αφίσα για τις 19 Μάρτη φαίνεται παντού και έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στους φοιτητές καθώς έχουμε φτιάξει και πανό. 
 
Έχουμε μπει και με τα ΕΑΑΚ δυναμικά σε αυτό το εξάμηνο αφού την Τέταρτη 24/2 έχουμε συνελεύσεις και στο Μαθηματικό και στο Χημικό. Έχουνε γίνει συνεδριάσεις σχημάτων για το πως παρεμβαίνουμε στη συνέλευση και τα θέματα της συζήτησης ήταν παρά πολλά. Το πρώτο που άνοιγε ήταν για το ασφαλιστικό και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι φοιτητές πρέπει να είναι δίπλα στους εργάτες,  για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν ώστε να έχουν προοπτική και συνέχεια στους αγώνες τους. 
 
Το δεύτερο θέμα που άνοιγε πολύ ήταν για τους πρόσφυγες, τα hot-spots που θέλουν να ανοίξουν και το ΝΑΤΟ που κάνει περιπολίες στο Αιγαίο. Η συζήτηση γινόταν γύρω από το αντιπολεμικό κατά κύριο λόγο και την παρατήρηση ότι οι χρυσαυγίτες βγαίνουν ρατσιστικά με το "όχι στα hot-spots". Μετά από δική μας παρέμβαση μπήκε η πρόταση για τις 19 Μάρτη, για την οποία το σχήμα θα διεκδικήσει απόφαση συλλόγου.  
Σοφία Σισμάνη, πρώτο έτος Μαθηματικό Αθήνας