Εργατικό κίνημα
ΠΟΕΔΗΝ Στάση εργασίας 12/5, Συγκέντρωση 8πμ στο υπ. Υγείας

Στάση εργασίας στις 12/5 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8πμ στο υπουργείο Υγείας.
 
“Συνεχίζουμε τον αγώνα για: επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ – της Πρόνοιας – του ΕΚΑΒ.
 
“Οι εργαζόμενοι στην Υγεία συνεχίζουμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα τον αγώνα για να μην περάσουν οι διαρκείς μνημονιακές περικοπές και για να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότησης” επισημαίνει σε  προκήρυξή του το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και συνεχίζει μεταξύ άλλων:
 
“Την Πέμπτη 12 Μάη, παγκόσμια μέρα του /της νοσηλευτή /τριας, συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μαζικά και συλλογικά με τα πανό των σωματείων μας, στην απεργιακή κινητοποίηση έξω απο το υπ. Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.  
 
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Μάη, είναι ένα αγωνιστικό βήμα που θέλει συνέχεια. Χρειάζεται απεργιακή  κλιμάκωση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση και να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση. Κάθε εργαζόμενος και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του αυτή την μάχη. Να διεκδικήσουμε γενικές συνελεύσεις που να πάρουν απόφαση για νέα απεργιακά βήματα και κλιμάκωση. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την  οργάνωση της μάχης”. 
 
Συνέλευση του Συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/5, στις 6μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα του υγειονομικού κινήματος.