Περιβάλλον
Διήμερο δράσης για τις Σκουριές

Διήμερο συναυλιών, εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων σε Θεσσαλονίκη και Ιερισσό για την στήριξη και αλληλεγγύη στους 450 διωκόμενους του αγώνα ενάντια στη λεηλασία των Σκουριών οργανώνουν στις 4 και 5 Ιούνη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος (5/6), οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και ο Σύλλογος-Φίλοι του περιβάλλοντος Ιερισσού.
 
Το κίνημα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις της ELDORADO GOLD έχει δεχτεί τη μέγιστη τρομοκρατία και καταστολή από το κράτος και την αστυνομία. Οι διώξεις ως τώρα ξεπερνούν τις 450. “Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του σ' αυτόν τον αγώνα”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στις 7μμ, διοργανώνεται συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των διωκόμενων αγωνιστών. “Στέλνουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ότι είμαστε εδώ και συνεχίζουμε δυναμικά, μέχρις ότου αποχωρήσουν οριστικά όσοι καταπατούν τη φύση, την ελευθερία μας, τις ζωές και την υγεία των παιδιών μας”. Στη συναυλία συμμετέχουν: Υπεραστικοί, Social Waste & DJ Magnum, Folk 'n' Roll, Γιώργος Βαλιάκας & Ιδανικοί, Blackberry Jam. 
 
“Όσο η εξορυκτική εταιρεία ELDORADO GOLD παραμένει και καταστρέφει το βουνό μας, όσο υπάρχει και ένας συναγωνιστής μας να διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τον τόπο μας, εμείς έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα και στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος της Ιερισσού. “Στις 9 Ιούνη δικάζονται 21 συναγωνιστές μας για το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του Περιβάλλοντος. Για την τοπική κοινωνία δεν είναι 21 τυχαία άτομα είμαστε όλοι μας”.
 
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πολιτιστικό πάρκο Ιερισσού την Κυριακή 5/6, στις 8:30 μ.μ με τους: Δημήτρη Μυστακίδη, Γκιντίκι και Βάσω Βασιλειάδου.