Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ξάνθη: Aνεπιθύμητοι οι νεοναζί

8/7, Κεντρική πλατεία Ξάνθης

Δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 8 Ιούλη στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτοί που είναι ανεπιθύμητοι στη Θράκη είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και όχι οι πρόσφυγες.
 
Στη συγκέντρωση πανό είχε η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και το ΚΚΕ (μ-λ) και συμμετείχε κόσμος από τη μειονότητα της Ξάνθης, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
 
Όλοι μαζί δείξαμε για άλλη μία φορά ότι απειλή είναι τα τάγματα εφόδου και οι οργανωτές τους, υπόδικοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, που παριστάνουν τους βουλευτές και όχι οι μουσουλμάνοι εργάτες, ντόπιοι και πρόσφυγες. Ότι η Ξάνθη είναι μια πόλη αντιφασιστική που με τεράστιες διαδηλώσεις πέταξε έξω τους φασίστες και έκλεισε τα γραφεία-ορμητήρια των επιθέσεών τους που είχαν στόχο τη μειονότητα, τους Ρομά, αριστερούς, αντιφασιστές, φεμινίστριες και ομοφυλόφιλους. Είναι μια πόλη που διαδήλωσε μαζικά στον Έβρο για ανοιχτά σύνορα και να πέσει ο φράχτης, μια πόλη όπου οι πρόσφυγες διαδηλώνουν μαζί με τους απεργούς ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τον πόλεμο.
 
Συμμορία
Την ίδια περίπου ώρα, οι Κασιδιάρηδες και οι Λαγοί, αφού περιμάζεψαν τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας τους από την Καβάλα, όπου επιχειρούν και πάλι να στήσουν απεργοσπαστικά σωματεία, όπως είχανε κάνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, απομονώθηκαν έξω απ' την πόλη της Ξάνθης στο Ξενοδοχείο «Νατάσα» για να ανοίξουν για μια ακόμα φορά -μετά το φιάσκο της Γλαύκης- τις «αγκαλιές» των Ρουπακιάδων στους «Έλληνες Πομάκους». 
 
Η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, ξεπουλάει λιμάνια και αεροδρόμια, αναπροσαρμόζει την υγεία και την παιδεία στις ανάγκες του μνημονίου και υπογράφει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, κλιμακώνοντας την αντιπροσφυγική πολιτική, που δίνει τη δυνατότητα στους φασίστες δολοφόνους να πλειοδοτούν σε ρατσισμό και ισλαμοφοβία. Ωστόσο παρά τις προκλητικές δηλώσεις Βούτση στη βουλή, χάρη στην κινητοποίηση όλων των προηγούμενων ημερών αναγκάσαμε τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. Συνεχίζουμε μέχρι να τους εξαφανίσουμε και από την Ξάνθη και από την Καβάλα και από παντού και να τους χώσουμε στη φυλακή για πάντα.