Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ: Καταγγελία των εργαζομένων

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας, στην επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξηλώσει κάθε τι που συμβολίζει τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, τη διετία 2013-2015.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, αυτό που σημειώθηκε με την κατάσχεση μηχανημάτων της Ertopen, ήρθαν να προστεθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΡΤ3 που δημοσιεύτηκαν στο mediatvnews.gr. Πρόκειται “για την απόπειρα εκμηδένισης του τελευταίου πραγματικού χώρου ανάσας με υψηλή συμβολική σημασία από την εποχή του μαύρου στην ΕΡΤ”, στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Αγγελάκη. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες η διοίκηση θέλει να μετατρέψει σε μουσείο τη συγκεκριμένη αίθουσα που “από την εποχή του μαύρου στην ΕΡΤ έως και σήμερα χρησίμευσε και χρησιμεύει τόσο ως χώρος προετοιμασίας των εκπομπών αρκετών συναδέλφων, όσο και για την πραγματοποίηση μικρών συνελεύσεων, υποδοχής καλεσμένων και ανοιχτός τόπος ανταλλαγής ιδεών”. 

Η διοίκηση της ΕΡΤ3 αποφάσισε το συγκεκριμένο χώρο να τον κάνει “Μουσείο Μνήμης”, με τους εργαζόμενους να της απαντάνε ότι ο αγώνας τους δεν μπαίνει σε μουσείο. Οι ίδιοι θεωρούν ότι η διοίκηση μετατρέποντας έναν ζωντανό χώρο σε μουσείο προσπαθεί να απονεκρώσει τα χαρακτηριστικά ενός συνεχιζόμενου αγώνα. Τη Δευτέρα 14/11 την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 πραγματοποιούσαν συνάντηση με τη διοίκηση ενώ νωρίτερα είχαν κάνει συγκέντρωση στο κτίριο της οδού Αγγελάκη.