Εργατικό κίνημα
14 Δεκέμβρη τα νοσοκομεία ξανά

Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζοντας τον αγώνα για χρηματοδότηση και προσλήψεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκέμβρη από τις 10π.μ μέχρι τις 3μ.μ με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα διεκδικήσουν συνάντηση με τον Τσίπρα. Η ομοσπονδία καλεί και τα σωματεία μέλη της από την περιφέρεια να πάρουν αποφάσεις για απεργία ή στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν με εργαζόμενους στη συγκέντρωση.

Εκτός από τη στάση στις 14 Δεκέμβρη και τη συμμετοχή της στην πανεργατική της 8/12, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε και την επόμενη στάση του Καραβανιού για την Υγεία. Η επόμενη μεγάλη διαδήλωση του Καραβανιού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την 1η Φλεβάρη του νέου έτους με αφετηρία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης”. 

Προσλήψεις, όχι φιέστες

Εν τω μεταξύ, φιέστα στον Αγ.Σάββα επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, με προσκεκλημένο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π.Πολάκη. “Πήραμε την πρωτοβουλία και είπαμε ότι αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο” περιέγραψε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος τους σωματείου μιλώντας στη συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. “Την ώρα της επίσκεψης είχαμε κηρύξει στάση εργασίας και καλέσαμε τον κόσμο να κατέβει στο προαύλιο. Έρχονται και κάνουν επικοινωνιακές φιέστες τη στιγμή που διαλύουν τα νοσοκομεία. Όντως η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε. Μπήκαμε στο αμφιθέατρο την ώρα που μίλαγε ο Πολάκης ζητήσαμε το λόγο και μας τον μπλοκάρανε. Αυτοί είναι οι υπουργοί που υποτίθεται μιλάνε με τους εργαζόμενους. Με την κινητοποίησή μας όμως κατέπεσε το προφίλ που θέλανε να στήσουν στο νοσοκομείο με τις φιέστες και τα εγκαίνιά τους”.