Δήμοι και Περιφέρειες
Όχι στις προκλήσεις Μελισσανίδη

Σκηνικό έντασης για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων του μεγαλοκαρχαρία Μελισσανίδη έχει στηθεί για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Αυτόκλητοι “οπαδοί” προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ολόκληρη τη γειτονιά με επιθέσεις στο δημαρχείο και όσους χώρους αντιστέκονται στην καταστροφή του άλσους και της πόλης.

“Στη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας που έγινε τη Δευτέρα 6 Μάρτη συζητήθηκε να γίνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τις συλλογικότητες, τις δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς των γύρω περιοχών για σύσκεψη τις επόμενες μέρες που θα αποφασίσει μια μαζική απάντηση στη γειτονιά”, μας είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη.

“Τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της πόλης μας γίνονται μάρτυρες μιας ακόμα «ειρηνικής» εισβολής ομάδας οπαδών που καπηλεύονται το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ”, αναφέρει η ανακοίνωση-καταγγελία της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Η ομάδα αυτή των οπαδών λειτουργώντας σαν προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το άλσος και την πόλη, πέρα απ’΄την επίθεση στη δημοτική αρχή με την αναγραφή συνθημάτων στο δημαρχείο και τους εκβιασμούς, επιτέθηκαν απροκάλυπτα και στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, γράφοντας συνθήματα και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους....

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης μας και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελεύθερη συζήτηση και δράση....

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουμε να αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα στη γειτονιά που θα μπει φραγμός στις ορέξεις καταπάτησης του άλσους με ολέθριες επιπτώσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας και άλωσης και μετατροπής της πόλης, σε ένα φτηνό διασκεδαστήριο με συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους”.