Δήμοι και Περιφέρειες
Γαλάτσι: Συγκεντρώσεις και πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας

Την Πέμπτη 17 Μάη, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας που κατέληξαν ταυτόχρονα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο (Παλαί) Γαλατσίου. 

Οι διαδηλώσεις και η συγκέντρωση καλέστηκαν από μία μεγάλη Πρωτοβουλία που περιλαμβάνει τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Δημοτικές παρατάξεις και διάφορους φορείς, συλλόγους των περιοχών και οι τοπικές ομάδες της Πρωτοβουλία Γένοβα και η Συμμαχία για την Υπερνομαρχία. 

Στόχος της κινητοποίησης (είναι η τρίτη στη σειρά) ήταν η αντίθεση των κατοίκων στην ανέγερση στο χώρο των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου ενός Εμπορικού Κέντρου, τύπου ΜΑLL, από τον Όμιλο Χαραγκιώνη. Υστερα από Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, που πραγματοποίησε η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», η οποία διαχειρίζεται τις 15 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το «Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου» κατακυρώνεται για 40 (!!) χρόνια στην επιχείρηση «Ακροπόλ Χαραγκιώνης - Sonae - Sierra». 

Πρόκειται για ακόμα ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Το Γυμναστήριο Γαλατσίου (εκεί γίνανε τα αθλήματα του Πινγκ-Πονγκ και Ρυθμιστικής Γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004) κόστισε 65.000.000 (!) έχει συνολική επιφάνεια 39.000 τ.μ. (κατασκευάστηκε σε ένα οικόπεδο 90.000 τ.μ.) και έχει χωροθετηθεί σε τμήμα του κτήματος Ομορφοκλησιάς (Βεΐκου) στον Δήμο Γαλατσίου. Όμως, η περιοχή αυτή είχε χαρακτηριστεί αναδασωτέα (!!) με την αριθμ. 108.424/1934 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα ανακληθεί ή καταργηθεί με άλλη ισοδύναμη νομική πράξη. 

Με λίγα λόγια, όπως τόνισε και ο ομιλητής του ΣΕΚ στη συγκέντρωση, για το φαγοπότι της Ολυμπιάδας πληρώσαμε 65 εκατ. για ένα Γυμναστήριο που κατασκευάστηκε παράνομα σε μία αναδασωτέα περιοχή και τώρα το "χαρίζουν" στον Χαραγκιώνη για να φτιάξει ένα νέο Mall κάνοντας τσιμέντο το δάσος. 

Δεν θα τον αφήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουμε οι ανάγκες μας για πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους να μπουν πάνω από τα κέρδη του κάθε Χαραγκιώνη.  

Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ Νέας Ιωνίας & Γαλατσίου