Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή»

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΣΗΕΑ γίνονται στις 7 και 8 Ιούνη. Στις εκλογές θα συμμετέχει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, την οποία στηρίζουν οι Financial Crimes, το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ο Σπάρτακος και ανένταχτοι δημοσιογράφοι. 

Τη Δευτέρα 29 Μάη έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης. Οι Financial Crimes έκαναν παρέμβαση με την προκήρυξη που καλεί σε υπερψήφιση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. 

Ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν: «Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ στις 7 και 8 Ιούνη γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο αλλά και για την εργατική τάξη συνολικότερα. Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 4ο Μνημόνιο και ουσιαστικά αποδέχθηκε όλα τα σκληρά μέτρα που απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές, προσφέροντας έτσι στα αφεντικά και τους δανειστές τεράστια εξυπηρέτηση στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την κρίση, φορτώνοντας τα βάρη της στις πλάτες της εργατικής τάξης. Στον κλάδο βρισκόμαστε σε μια περίοδο συνολικής αναδιάρθρωσης στα ΜΜΕ.

Παλιές βαρονίες καταρρέουν, νέες βγαίνουν στην αρένα και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο, στον ΔΟΛ στον Πήγασο, στο Μέγκα και αλλού… 

Κομμάτι αυτών των αναδιαρθρώσεων είναι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ και τον Πήγασο με την εργοδοσία να θυσιάζει τους εργαζόμενους, τους μισθούς και δικαιώματα τους. Στον ΔΟΛ τις επόμενες μέρες ο ειδικός εκκαθαριστής θα βρει κάποιο νέο αφεντικό με τους εργαζόμενους χτυπημένους απλήρωτους και με αβέβαιο μέλλον. Στον Πήγασο μετά την εξαγορά από τον Σαββίδη, μονάχα του μεριδίου του Μέγκα, οι εξελίξεις οδεύουν στην επανάληψη του σεναρίου του ΔΟΛ… Την ίδια στιγμή γεμίζει η πιάτσα με χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν σε ιντερνετικά μέσα, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας. Ένας ολόκληρος κόσμος που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν με αυτό της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν έχει σκύψει πάνω του, δεν τον έχει αγκαλιάσει, δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να τον οργανώσει και να τον στηρίξει…».

Κλείνει τονίζοντας: «οι μάχες την προηγούμενη διετία δείχνουν ότι οι δυνατότητες για τον κλάδο να αντεπιτεθεί, να σπάσει την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση υπάρχουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τις δυνάμεις της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” ακόμη πιο ενισχυμένες στο νέο ΔΣ. 

Για να σπάσουμε την προσπάθεια εργοδοτών, νεοφιλελεύθερων και φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών να οδηγήσουν την ΕΣΗΕΑ στην πλήρη αδράνεια και τη διάλυση. Για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα Συνδικάτο Τύπου με όλους τους εργαζόμενους μέσα». 

• Εκλογές θα γίνουν και στην Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ στις 16 και 17 Ιούνη, όπου θα συμμετέχει η Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.