Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ελληνικό: Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες

Για τον Μουζάλα οι πρόσφυγες του Ελληνικού είναι αριθμοί...

“Το Υπουργείο Μετανάστευσης προχωρά στην επιχείρηση εκκένωσης του στρατοπέδου προσφύγων στο Ελληνικό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει αυτό που ζητάνε όλοι οι πρόσφυγες, αξιοπρεπείς χώρους διαμονής μέσα στην Αθήνα, μέσα στον ιστό της πόλης”, καταγγέλουν σε κοινή δήλωσή τους, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Μασούντ Καχάρ, πρόσφυγας στο Ελληνικό.

“Το Υπουργείο Μετανάστευσης για να επιβάλει την εκκένωση, προχώρησε σε μέτρα εξαθλίωσης της διαβίωσης μέσα στο χώρο του Ελληνικού! Πρώτα, έκλεισαν όλα τα γραφεία υπηρεσιών των ΜΚΟ, με εξαίρεση την DRC για το φαγητό. Μετά διέκοψαν την ηλεκτροδότηση προς τους ψύκτες για το νερό δίνοντας έξι μπουκάλια νερό για μία βδομάδα!! Έκοψαν την ηλεκτροδότηση και πήραν τα πλυντήρια ρούχων! Γυναίκες έκλαιγαν όταν είδαν αυτή τη κίνηση. Διέκοψαν την σύνδεση με το Ιντερνετ, τόσο πολύτιμη για την επικοινωνία των προσφύγων με τους συγγενείς και τους φίλους τους, μέσα και έξω από την χώρα. Διέκοψαν την παροχή χρηματικής βοήθειας.

Πρακτικά καταστρέφουν τις υποδομές ώστε να εξαναγκάσουν τους πρόσφυγες να φύγουν χωρίς την θέληση τους. Συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες ως εχθρικό σώμα. Παίζουν με την αξιοπρέπεια των προσφύγων σε μια διαδικασία καταγραφής-παρωδία. Είναι διαδικασία που θυμίζει κατηγοριοποίηση σε σφαγεία, όπου τα ζώα διαχωρίζονται και σημαδεύονται πιο πριν. Έτσι, το μόνο που γνωρίζει πλέον ο πρόσφυγας είναι ότι αντιπροσωπεύει κάποιον αριθμό (Α3, Β21,C10 κλπ). Τέτοιες πρακτικές απαξιώνουν το δικαίωμα των προσφύγων στην αξιοπρεπή ζωή.

Αυτού του τύπου η επιχείρηση εκτοπισμού των προσφύγων εκτός της πόλης δεν εξωραΐζεται. Έχει όλη την άθλια οσμή του ρατσισμού της Ευρώπης-φρούριο που πνίγει πρόσφυγες στην Μεσόγειο με τον πιο κτηνώδη τρόπο. Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, το κίνημα αλληλεγγύης να καταδικάσουν την ρατσιστική επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού την ώρα που οι πρόσφυγες δεν έχουν ενημερωθεί καν για το μέρος όπου τους διαθέτει η κυβέρνηση. Ζητάμε ανθρώπινη στέγαση των προσφύγων μέσα στις πόλεις και όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που στέλνουν πίσω στις μαύρες εποχές της ανόδου του φασισμού στον μεσοπόλεμο”.