Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αμπελόκηποι: Κλείστε τα γραφεία της ΧΑ

Σε σύσκεψη για την οργάνωση μεγάλης καμπάνιας με στόχο το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χ.Α στη Μεσογείων καλεί την Πέμπτη 15 Ιούνη (στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος, Πανόρμου 59, στις 7μμ) η «Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

H Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε στις αρχές Απρίλη, αμέσως μετά τη μαζική τοπική διαδήλωση στις 8/4, που ήταν η πρώτη απάντηση στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Το τάγμα εφόδου είχε εφορμήσει μέσα από τα κεντρικά γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη ιδρυτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας είχαν συμμετάσχει η μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα, η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και άλλων αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων. Όλοι είχαν εκφράσει την ανάγκη μιας ανοιχτής  πρωτοβουλίας που θα έχει στο κέντρο της τη μάχη για να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια της ναζιστικής οργάνωσης, πατώντας πάνω και στην μεγάλη επιτυχία της διαδήλωσης στις 8/4 με τη συμμετοχή χιλιάδων αντιφασιστών από τις γύρω περιοχές.

Κινήσεις

Οι πρώτες κινήσεις της Πρωτοβουλίας ήταν να κυκλοφορήσει αφίσα, προκήρυξη, κείμενο υπογραφών και ψήφισμα προς όλους τους τοπικούς φορείς, τις συλλογικότητες, την Αριστερά και τους εργατικούς χώρους των Αμπελοκήπων και της ευρύτερης περιοχής. Η προκήρυξη καλούσε να «υψώσουμε την φωνή μας για να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί. Για την πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων. Για να συνεχιστεί η δίκη με όλους τους υπόδικους στη φυλακή, αφού έχουν παραβιάσει  απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους που τους επεβλήθησαν.

Απαιτούμε την πλήρη διακοπή κάθε διευκόλυνσης από τη Βουλή, την Ευρωβουλή και το κράτος στη δράση του ναζιστικού μορφώματος. Άμεση και πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Τέλος στον καταχρηστικό χρόνο στην ΕΡΤ για προβολή των κηρυγμάτων μίσους και των ναζιστικών φιεστών. Καμία κάλυψη των μελών των ταγμάτων εφόδου με την μετατροπή τους σε μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής. Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, την νεολαία και όλους τους κατοίκους να αγωνιστούμε μαζί για γειτονιές χωρίς ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».