Εργατικό κίνημα
Εκλογές στην Ιντρακόμ

Στιγμιότυπο από την απεργία στην ΙNMAINT

Ε κλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί το σωματείο εργαζόμενων στην Ιντρακόμ την Τετάρτη 31 Μάη, στις 11πμ στο Α5 εστιατόριο. Οι εκλογές για το νέο ΔΣ και για αντιπροσώπους στα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικάτων θα γίνουν στις 27 και 28 Ιούνη. 

H παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, Πρωτοβουλία Γένοβα στην Ιντρακόμ, στην ανακοίνωση της, με την οποία καλεί στη συνέλευση, κάνει έναν απολογισμό της δράσης του σωματείου από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι τώρα, από το καλοκαίρι του 2015 και το κρίσιμο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, μέχρι την μεγάλη Πανεργατική στις 17 Μάη. Θυμίζει την στάση των υπόλοιπων παρατάξεων στα «καυτά» ζητήματα που άνοιξαν, τονίζει την επιτυχία της απεργίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ και αναφέρεται διεξοδικά στις δράσεις της Γένοβα. 

Ενδεικτικά, αναφέρει: «Απέναντι στη συνεχιζόμενη γενική επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, παλέψαμε σαν ΓΕΝΟΒΑ, με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους, με ανακοινώσεις του Δ.Σ. μαχητικές και με όλες τις πολιτικές αιχμές - που γράφτηκαν με δική μας πρωτοβουλία - και πετύχαμε σε ένα βαθμό να κινητοποιήσουμε και να κατεβάσουμε κάτω από το πανό του σωματείου τους συναδέλφους στις γενικές απεργίες ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι: «Πίσω από τις θετικές δράσεις του σωματείου και τα 2 αυτά χρόνια υπάρχουν οι επίμονες και σκληρές προσπάθειες της ΓΕΝΟΒΑ για να σπρώξει τα πράγματα μπροστά για τους εργαζόμενους, να ενώσουμε τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις εργοδοσίας και κυβερνήσεων. Στη βάση αυτής της αγωνιστικής ενότητας χρειάζεται να συνεχίσουμε, αλλά και να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με τη μαζική μας συμμετοχή στο σωματείο, αλλά και με την εκλογή ενός Δ.Σ. με αγωνιστική πλειοψηφία ενισχύοντας τη ΓΕΝΟΒΑ (αλλά και την ταξική, αγωνιστική εκπροσώπησή μας στα Β’ βάθμια όργανα ΠΟΕΜ, ΕΚΑ κ.α.)». Ολόκληρη η ανακοίνωση στο μπλογκ της παράταξης: http://protovoulia-genova-intracom.blogspot.gr.