Εργατικό κίνημα
ΟΤΕ: Παναττική απεργία στις 27 Mάρτη

Με επιτυχία μπλοκάρισαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ την Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα γινόταν στις 14 Μάρτη. Η ΓΣ θα έπαιρνε αποφάσεις που θα προωθούσαν τη καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ από το Δεκέμβρη στη Βουλή. Η στάση εργασίας στο Διοικητικό Μέγαρο είχε απόλυτη επιτυχία και δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και βρέθηκαν στο χώρο. Αργότερα, για να καλύψει την ταπείνωσή της, η διοίκηση του ΟΤΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι η Συνέλευση Μετόχων αναβλήθηκε λόγω «έλλειψης απαρτίας». 

Η διοίκηση όρισε νέα Γ.Σ Μετόχων για τις 27 Μάρτη. Σε απάντηση, η Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε να μεταθέσει για εκείνη τη μέρα την 24ωρη παναττική απεργία που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μάρτη, στα πλαίσια των διαμερισματικών απεργιών που είχαν ξεκινήσει από τον Γενάρη. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την περιφρούρηση της απεργίας σε όλα τα μεγάλα κτίρια της Αττικής και συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στο Διοικητικό Μέγαρο. 

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου: «Τα αιτήματα και αυτής της απεργίας παραμένουν: Η μη αλλαγή άρθρων του Καταστατικού ΟΤΕ που οδηγούν στην ιδιωτικοποίησή του και την εδραίωση του ασύδοτου διευθυντικού δικαιώματος. Στη μη εφαρμογή του προγράμματος προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ΟΤΕ που προκαλούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και την κοινωνία.»