Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Eλεύθερος ο Τζαβέντ αλλά με απειλή ομηρίας από Aρειο Πάγο

Ανέβαλε επ’ αόριστον την απόφασή του ο Άρειος Πάγος, σχετικά με την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν, την Παρασκευή 16 Μάρτη όπου  είχε οριστεί ως ημέρα έκδοσης της απόφασης. 

Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του δικαστηρίου   “χρειάζεται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης συμφωνίας έκδοσης μεταξύ Ελλάδας και  Πακιστάν”.  Στην προηγούμενη δίκη στο Εφετείο όπου ο Τζαβέντ είχε αθωωθεί ομόφωνα είχε αναφερθεί ρητά ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και άρα προκαλεί εντύπωση πώς αυτό δεν ήταν γνωστό στους δικαστές του Αρείου Πάγου. 

Η απόφαση του Άρειου Πάγου δεν επιτρέπει, προς το παρόν, την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ στο δικτατορικό καθεστώς του Μουσάραφ, αφήνει όμως ανοικτό το ζήτημα του τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπογραφεί στο μέλλον τέτοια διακρατική συμφωνία. «Είναι προκλητικά φανερή η προσπάθεια ευθυγράμμισης της ελληνικής κυβέρνησης με τις απαιτήσεις της χούντας του Πακιστάν. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια στιγμή που ο δικτάτορας Μουσάραφ δεν δίστασε να παραιτήσει τον αντίστοιχο πρόεδρο του Αρείου Πάγου του Πακιστάν επειδή διαμαρτυρήθηκε για εξαφανίσεις και απαγωγές πακιστανών πολιτών. Σε μια τόσο “δημοκρατική” χώρα ήθελαν να στείλουν τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας για να δικαστεί» αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι άλλη μία νίκη όλων όσων στάθηκαν στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ και ολόκληρου του αντιπολεμικού κινήματος που παλεύει ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Αυτή την αλληλεγγύη  έδειξαν χιλιάδες διαδηλωτές στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη που βάδισαν πλάι πλάι μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα και θα συνεχίσουν μέχρι να καταρεύσει οριστικά η σκευωρία σε βάρος του, μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις απαγωγές των πακιστανών.