Εκπαίδευση και Νεολαία
Γράμμα απ’το Παρίσι

Οι καταλήψεις των πανεπιστημίων στην Ελλάδα για πάνω από δύο μήνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας αλλά και η σκληρή καταστολή με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το φοιτητικό κίνημα και τους απεργούς της ΠΟΣΔΕΠ ήταν φυσικό να μην αφήσει αδιάφορους τους έλληνες φοιτητές στο Παρίσι. Ετσι την προηγούμενη βδομάδα ιδρύθηκε η “πρωτοβουλία ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι” που  την Παρασκευή οργάνωσε ωριαία κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Παρίσι με 40 και πλέον φοιτητές και εργαζόμενους και δύο πανό που έγραφαν “Αλληλεγγύη στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα” και “Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία”. 

Η κινητοποίηση προβλήθηκε στην ιστοσελίδα των Νέων και το in.gr αλλά και από αριστερές γαλλικές εφημερίδες. Σε μάζεμα που κάναμε την Κυριακή  με ακόμα περισσότερο κόσμο από αυτόν της κινητοποίησης αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με ένα κείμενο υπογραφών αλλά κυρίως οργανώνοντας μια διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού Βουλγαράκη στο Παρίσι την Τετάρτη. Έχουμε γράψει προκήρυξη στα γαλλικά και τα ελληνικά που ενημερώνει για την κατάσταση στην Ελλάδα και το κίνημα της παιδείας αλλά και για το παρελθόν του Βουλγαράκη ως Υπουργού των υποκλοπών και των απαγωγών των 28 Πακιστανών μεταναστών. 

Επίσης, αυτή τη βδομάδα αναμένονται ψηφίσματα αλληλεγγύης στο κίνημα στην Ελλάδα από συνδικάτα όπως η SUD και η UNEF, ενώ σχετικά κείμενα έχουν ήδη δημοσιευτεί στην εφημερίδα της LCR, της JCR και σε έντυπα που εκδίδουν οι αντινεοφιλελεύθερες επιτροπές.