Αντιπολεμικό κίνημα
Ηράκλειο: πρώτος σταθμός της αντιπολεμικής εβδομάδας

Ο πρώτος σταθμός της αντιπολεμικής εβδομάδας στο Ηράκλειο ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν κοινότητες μεταναστών και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο την παραμονή της άφιξης του Jimmy Massey στο Ηράκλειο. Απαιτήσαμε να δοθούν άμεσα τα χαρτιά παραμονής σε όλους τους μετανάστες, οι οποίοι εδώ και μήνες έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία των υπηρεσιών και από την άλλη την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα από την κυβέρνηση. 

Την επομένη ο Jimmy Massey αν και κατέφτασε στο Ηράκλειο ουσιαστικά μόνο για την εκδήλωση της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο πρόλαβε να γίνει το επίκεντρο της πολιτικής ζωής του Πανεπιστημίου. Οι τοπικές εφημερίδες είχαν αφιερώσει ακόμη και ολοσέλιδα άρθρα στον ερχομό του και την εκδήλωση της Συμμαχίας τις προηγούμενες ημέρες ενώ εφημερίδες και κανάλια έτρεξαν να πάρουν συνέντευξη από τον πρώην πεζοναύτη και φοιτητές της Πρωτοβουλίας Γένοβα που οργάνωσαν την μεγάλη εκδήλωση στις σχολές τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 100 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι σε μια πλούσια συζήτηση. Ο Jimmy συνέδεσε με μαρξιστική ακρίβεια τη δημόσια δωρεάν παιδεία με τους πολέμους του Bush αναφέροντας στους φοιτητές των μαθημάτων στα οποία κάναμε παρεμβάσεις «συνεχίστε τώρα τις καταλήψεις γιατί αλλιώς θα αναγκάζεστε να σκοτώνετε για να έχετε δωρεάν παιδεία-όπως πρέπει να κάνει κάποιος στις ΗΠΑ». Αναλύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται οι νέοι στην Αμερική να καταταχθούν στο στρατό έβγαλε όλο το πολιτικό κατηγορώ του προς τον Μπους. Στην ομιλία του κατέδειξε ότι στην ουσία τα όπλα μαζικής καταστροφής που τόσο εναγώνια «ψάχνει» ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή απλά χρησιμοποιούνται από τον κατοχικό στρατό στο Ιράκ εναντίον αμάχων. Ακόμη , τόνισε ότι η φυλακές Guantanamo βρίσκονται σε συνεχή σύνδεση με την κατοχή του Ιράκ και τροφοδοτούνται από αυτή.

Απέναντι σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ με μπροστάρηδες τους Βετεράνους του Ιράκ Ενάντια στον Πόλεμο αντεπιτίθεται παρ’ ότι το FOX News, το NBC και τα άλλα τηλεοπτικά δίκτυα είτε εθελοτυφλούν μπροστά στην οργή του κόσμου, τους βετεράνους του Ιράκ και το 75% των Αμερικάνων ενάντια στον πόλεμο. 

Στην Αθήνα δώσαμε τη συνέχεια του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος και την αρχή του τέλους της κυβέρνησης. Ας είναι η απεργιακή 28η Μάρτη μια καλολουστραρισμένη από φοιτητές κι εργάτες ταφόπλακα για τις μεταρρυθμίσεις του πολέμου και η πορεία της εν λόγω ημέρας επιτάφιος για αυτή την κυβέρνηση.

 
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Ηράκλειο