Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ στις 22 Μάη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει στις 22 Μάη για να πάρει αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία μετά την συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15 Μάη. Αυτό ανακοινώθηκε στην σύσκεψη των σωματείων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου που οργάνωσε η Ομοσπονδία την Πέμπτη 10 Μάη. 

Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία κόντρα στις επιθέσεις του Αβραμόπουλου συνεχίζονται. Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 25 Απρίλη διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις βασικών μισθών αυξήσεις χρηματοδότησης και επαρκή κονδύλια εφημεριών και υπερωριών, άμεση ένταξη στα βαρέα κι ανθυγιεινά, αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Ζητούν από τα σωματεία, τις 5μελείς της ΕΙΝΑΠ, και τις ομοσπονδίες να στηρίξουν τον αγώνα τους. 

*Την Τετάρτη 16 Μάη και Πέμπτη 17 Μάη θα πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο ΔΣ στο σωματείο των εργαζόμενων στο Αττικό Νοσοκομείο. Η Πρωτοβουλία-Γένοβα «Νυστέρι» συμμετέχει στις εκλογές με υποψήφιο τον Σπύρο Στάϊκο. Στην προκήρυξη που κυκλοφορεί ενόψει των εκλογών αναφέρεται: «»Στο ΑΤΤΙΚΟ αντιστεκόμαστε στην υπερεργασία, την εντατικοποίηση και τον αυταρχισμό. Για την ΥΓΕΙΑ μας πρέπει να τηρούνται ωράριο και κανονισμοί. Για την αξιοπρέπειά μας πρέπει να πληρωθούμε τις υπερωρίες και να τηρούνται οι νόμοι (ΤΕΠ, Οργανισμός, βάρδιες, κρίσεις, επιδόματα.) Τον τρόπο τον έδειξαν οι συνάδελφοι γιατροί. Διεκδικούμε λεφτά για την υγεία και την παιδεία και όχι για πολεμικές εκστρατείες σε Ιράκ και Αφγανιστάν.»