Αντιπολεμικό κίνημα
Eπιτέλους απορρίφθηκε η απέλαση του Tζαβέντ

Στα χέρια σήκωσαν τον Tζαβέντ Aσλάμ και τον Γιάννη Σηφακάκη (φωτό κάτω) οι συμπαραστάτες μετά την απόφαση

Με συνθήματα κατά της χούντας του Μουσάραφ και της Πακιστανικής Πρεσβείας, υποδέχτηκαν εκατοντάδες μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας την απόφαση του Αρείου Πάγου, που απέρριψε το αίτημα της έκδοσής του στο Πακιστάν την Παρασκευή 11/5. Η συγκέντρωση στήριξης του Τζαβέντ Ασλάμ που καλούσε η Πακιστανική Κοινότητα και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο μπροστά στον Αρειο Πάγο, μετατράπηκε σε πανηγύρι, που συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας  με πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στα στέκια των μεταναστών, μέχρι τα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας.  

Η αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου είναι άλλη μία νίκη του αντιπολεμικού κινήματος που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της Πακιστανικής  Κοινότητας, παλεύοντας ενάντια στην επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. 

 Η σκευωρία που έστησε η Πακιστανική Πρεσβεία σε  συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κατέρρευσε για άλλη μία φορά. Παρόλο που η δίκη του Αρείου Πάγου ήταν μία δίκη παρωδία αφού οι μοναδικοί κατήγοροι του Τζαβέντ ήταν κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων, που είχαν καταλήξει εκεί ύστερα από καταγγελίες του Τζαβέντ, οι αεροπαγήτες ψήφισαν κατά πλειοψηφία (3-2) τη μη έκδοσή του.  

 Η μάχη όμως δεν σταματά εδώ. Η Πακιστανική χούντα συνεχίζει να τιμωρεί με όλα τα μέσα όλους όσους αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της. Αυτό το μήνυμα προσπάθησε να στείλει με την κινητοποίηση μερικών δεκάδων χαφιέδων που εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά έξω από τον Αρειο Πάγο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της χούντας του Μουσάραφ και κατά του Τζαβέντ Ασλάμ. Επιπλέον η Πρεσβεία έχει συντάξει “μαύρη λίστα” 200 μελών της Πακιστανικής Κοινότητας που πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση του Τζαβέντ Ασλάμ  και αρνείται να  ανανεώνει τις άδεις παραμονής τους, ενώ ο Πρέσβης έχει συντάξει επιπλέον λίστα 30 ατόμων που έχει αποστείλει στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι είναι τρομοκράτες, μέλη της Αλ Κάιντα. 

Με αυτούς τους εκβιασμούς προσπαθούν να κλείσουν το στόμα της Πακιστανικής Κοινότητας προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία των αποκαλύψεων των απαγωγών των 28 Πακιστανών, που έστησαν οι ελληνικές και οι βρετανικές  μυστικές υπηρεσίες.  Δεν θα τους αφήσουμε. Η αθώωση του Τζαβέντ δείχνει ότι  το αντιπολεμικό κίνημα είναι πιο δυνατό από τις σκευωρίες και τους εκβιασμούς των συμμάχων του Μπους.