Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ρατσιστική επίθεση στη Ν. Ιωνία

Ο Βαρές με τα σημάδια της επίθεσης

Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βαρές Τ., μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη στη Νέα Ιωνία.

Ο Βαρές γρονθοκοπήθηκε από φασιστοειδές στην Αγ. Κωνσταντίνου, αφού είχε προηγηθεί τραμπουκισμός του κι απειλές. Επικοινώνησε αμέσως με τους συντρόφους από την ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας και την Πακιστανική Κοινότητα, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο. Ακολούθησαν οι αστυνομικοί που οδήγησαν και τους δύο στο Α.Τ Νέας Ιωνίας. Εκεί ο ρατσιστής τραμπούκος που έκανε την επίθεση συνέχισε να έχει προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο Βαρές και τους συντρόφους του. 

Περισσότερα από 30 άτομα, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της Πακιστανικής Κοινότητας και τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ, σε συμπαράσταση στον Βαρές. Μέτα από λίγη ώρα, ο Βαρές συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ.Όλγα, για τις πρώτες βοήθειες.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας σε συνεργασία με την Πακιστανική Κοινότητα, μέσα στη βδομάδα, καλεί σε σύσκεψη φορείς, σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής, προκειμένου να οργανωθεί μαζική κινηματική απάντηση στη ρατσιστική επίθεση.