Εργατικό κίνημα
Η Μάνδρα στην Πανεργατική

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή διαδήλωση της 14ης Δεκέμβρη οργανώνουν πλημμυροπαθείς κάτοικοι της Μάνδρας, σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. 

Την ίδια την ημέρα της απεργίας, στις 9:30πμ θα αναχωρήσουν λεωφορεία για το κέντρο της Αθήνας, από το 5ο δημοτικό σχολείο Μάνδρας.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συγκροτήθηκε μετά τη συγκέντρωση που οργάνωσε ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια στη Μάνδρα, το περασμένο Σάββατο, και συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι σωματείων, κινήσεων και κοινοτήτων μεταναστών. Την Κυριακή 3/12 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην περιοχή με το κάλεσμα στην απεργία και το ίδιο θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 10/12.

“Δυό βδομάδες κλείνουν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα που κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους κι ο κόσμος εξακολουθεί να ζει μέσα στα χαλάσματα και τις λάσπες. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση των ζημιών δεν έχουν μεταφραστεί σε πράξη αλλά ούτε κι αυτές για αποζημίωση των πλημμυροπαθών. Ακόμα και γι αυτά τα ψίχουλα που υπόσχονται, οι διαδικασίες προχωρούν με βασανιστικά αργούς, γραφειοκρατικούς ρυθμούς. Σχολεία παραμένουν κλειστά, υπηρεσίες και οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπολειτουργούν εξαιτίας των περικοπών και του μειωμένου προσωπικού. Ο κόσμος στη Μάνδρα και στη γύρω περιοχή συνεχίζει να φοβάται ότι με αυτούς τους ρυθμούς, η επόμενη νεροποντή θα έχει εξίσου τραγικές συνέπειες” καταγγέλλει η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη Μάνδρα που καλεί στην απεργία κι όπως σημειώνει “μόνο χάρη στην αλληλεγγύη και την αυτοθυσία των εργαζόμενων προχωράνε κάποια πράγματα”.

Ευθύνες

“Είναι σαφές ποιοι ευθύνονται γι αυτήν την καταστροφή. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που κυνηγάει συμφωνίες με την τρόϊκα για να ξεπληρώνεται το χρέος προς τους δανειστές και ρημάζει κάθε υπηρεσία που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη και ο φτωχός κόσμος. Αυτή η δολοφονική, κυριολεκτικά, πολιτική συνεχίζεται. Γι’ αυτό μαζί με την έμπρακτη αλληλεγγύη, συνεχίζουμε τον αγώνα συνδέοντας τα αιτήματα των πλημμυροπαθών με τις διεκδικήσεις όλων των εργαζόμενων που παλεύουν. Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη που αποφάσισαν επιτέλους να καλέσουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να λειτουργήσει σαν σήμα για ξεσηκωμό σε κάθε εργατικό χώρο αλλά και για όλον τον κόσμο της Μάνδρας και της γύρω περιοχής, για να διαδηλώσουμε οργανωμένα μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα και να απαιτήσουμε: Λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για τους τραπεζίτες. Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν και όχι να φορτωθούν οι κάτοικοι με νέα δάνεια. Δωρεάν νερό, ρεύμα, μεταφορές για όσο χρειαστεί. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του, να μη χάσει τη δουλειά του”.