Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πειραιάς: Συγκέντρωση-Πικετοφορία στο Παζάρι του Πειραιά 10/12

Συγκέντρωση –Πικετοφορία στο Παζάρι του Πειραιά την Κυριακή 10/12 καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και άλλες κινήσεις αλληλεγγύης και αντιρατσιστικές κινήσεις. Η αφετηρία της κινητοποίησης θα είναι o σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά στις 11πμ και στη συνέχεια θα γίνει πικετοφορία στους δρόμους του Πειραιά που θα καταλήξει στο παζάρι. 

Η κινητοποίηση είναι μία πρώτη απάντηση στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στις 22/11 από ομάδα φασιστών ο Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ, ιμάμης στο τζαμί του Πειραιά στο σημείο όπου διεξάγεται το Παζάρι του Πειραιά. Ομάδα που αποτελούνταν αρχικά από δύο άτομα χτύπησε αφρικανό μετανάστη και στη συνέχεια εμφανίστηκαν άλλοι τρεις και χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με κλωτσιές στο στομάχι, στα πλευρά και στα πόδια τον Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ, φωνάζοντάς του “να φύγετε από δω”.

Την Κυριακή 3/12 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά παρευρέθηκαν στη συνέλευση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά όπου ενημέρωσαν για τη ρατσιστική επίθεση που έγινε στις 22/11 στο Παζάρι και κάλεσαν σε κοινή δράση στις 10/12, στην πανεργατική απεργία και στις 17 Μάρτη.  

«Είναι πρόκληση η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου. Δεν ανεχόμαστε την ώρα που οι μετανάστες συμμετέχουν έμπρακτα στην αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα, οι φασίστες να τους χτυπάνε στις γειτονιές. Είναι πρόκληση ότι ακόμη και τώρα οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής έχουν γραφεία-ορμητήρια στο κέντρο του Πειραιά παριστάνοντας το δήθεν πολιτικό κόμμα. Ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες θα τους σταματήσουμε», αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά.