Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
«Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Καταδίκασαν τoν απολυμένο

Την Τρίτη εκδικάστηκε η επίθεση του Κώστα Γεωργίου, προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της εταιρίας «Κ. Γεωργίου», σε βάρος του Πακιστανού απολυμένου υπαλλήλου του, Ασίφ Μαχμούτ. Παράλληλα το θύμα της επίθεσης δικάστηκε για την αυτοάμυνά του. 

Ήταν μια δίκη που φάνηκαν οι ταξικές προτιμήσεις της δικαιοσύνης όταν δεν επιτράπηκε στην υπεράσπιση του Ασίφ να υποβάλει ερωτήσεις στους αυτόπτες μάρτυρες. Ο γιος του εργοδότη που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Ασίφ αθωώθηκε. Ο Ασίφ καταδικάστηκε σε 14 μήνες με αναστολή για επικίνδυνες σωματικές βλάβες (δάγκωσε το χέρι του γιου του Γεωργίου στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τις λαβές των δραστών). Ο Γεωργίου καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή για εξύβριση.

Όπως είπε στην ΕΑ ο δικηγόρος του Ασίφ, Γιάννης Παπαδής: «Ήταν μια σημαντική δίκη διότι το δικαστήριο αναγνώρισε την εξύβριση από την πλευρά της εργοδοσίας στον εργαζόμενο κι έτσι διέψευσε τους ισχυρισμούς του. Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε η κινητοποίηση των συναδέλφων του Ασίφ όταν έμαθαν για τη συμπεριφορά του αφεντικού».

Ωστόσο, το δικαστήριο από την πλευρά του δεν αναγνώρισε τη σύγκρουση εργατών-αφεντικών. Παρέβλεψε τη μεγαλειώδη απεργία 19 ημερών που είχε ξεσηκώσει τις γύρω περιοχές και προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργείου, αλλά και ενός κύματος συμπαράστασης από σωματεία και κάτοικους της περιοχής. Καταδίκασε την αυτοάμυνα του απολυμένου μετανάστη σε κενό αέρος.  

Έφεση

Ο Ασίφ υπέβαλε έφεση. Είναι μια έφεση που πρέπει να στηριστεί από το εργατικό κίνημα, ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει αντισυνδικαλιστικούς νόμους και να πλήξει το δικαίωμα στην απεργία.