Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστικά κάλαντα στις γειτονιές

Σύνταγμα, 30/12/17

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε πλατείες, πεζόδρομους και λαϊκές αγορές μέλη της ΚΕΕΡΦΑ οργάνωσαν μεγάλες γιορτινές αντιφασιστικές εξορμήσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό συνεχίζονται και τη νέα χρονιά. Τα κάλαντα της ΚΕΕΡΦΑ καλούσαν τον κόσμο στις γειτονιές στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει στις 20 Γενάρη στο Γκαγκάριν, στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στο μεγάλο ραντεβού στις 17 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.  

Μεγάλη και πολύ επιτυχημένη εξόρμηση έγινε παραμονές Χριστουγέννων στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. “Κρεμάσαμε πανό στην πλατεία που καλούσε στη γιορτή της ΚΕΕΡΦα στις 20 Γενάρη, βάλαμε πικέτες και καλούσαμε τον κόσμο από την ντουντούκα να στηρίξει τις μάχες της νέας χρονιάς για να βάλουμε τους φασίστες φυλακή, να κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δυναμώσουμε το κίνημα που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό σε όλη την Ευρώπη, ενημερώνοντας για το μεγάλο σταθμό στις 17 Μάρτη.  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή αφού στο άκουσμα και μόνο της ντουντούκας ερχόταν στο τραπεζάκι για να συζητήσει μαζί μας, να υπογράψει και να αφήσει το τηλέφωνό του για τη συνέχεια. Οχτώ αγόρασαν το Ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ, μαζεύτηκαν 25 ευρώ οικονομική ενίσχυση, ενώ δόθηκαν και 18 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης”. 

Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ και στον κεντρικό Πεζόδρομο της Ν. Ιωνίας κοντά στον ΗΣΑΠ. “Είχαμε στήσει τραπεζάκι με αφίσες για τη γιορτή της ΚΕΕΡΦΑ στις 20 Γενάρη στο Γκαγκάριν, βιβλία, φυλλάδια ενώ είχαμε στολίσει το χώρο με πικέτες και σημαίες” μας είπε ο Θάνος. “Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και η ανταπόκριση των περισσότερων ήταν θετική, αφού σταματούσαν για να πάρουν το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, αρκετοί υπέγραψαν, άφησαν το τηλέφωνό τους. Βοήθησε σε αυτό βέβαια και η μπάντα των Μπατούκα που συμμετείχε σε κάποιο χάπενιγκ του Δήμου και ήρθε και στάθηκε δίπλα μας παίζοντας κρουστά δίνοντας έναν δυναμικό τόνο στην εξόρμηση. Στη συνέχεια, με την έμπνευση και την αυτοπεποίθηση που πήραμε από την ανταπόκριση του κόσμου, βγήκαμε στη γειτονιά και σβήσαμε ναζιστικά σύμβολα, στέλνοντας το μήνυμα ότι και στη Ν. Ιωνία δεν περνάει ο φασισμός”.         

Αντιφασιστικά κάλαντα οργανώθηκαν και στην πλατεία Κυψέλης στην αρχή του πεζόδρομου. “Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης, ντόπιοι και μετανάστες οργανώσαμε μία χριστουγεννιάτικη εξόρμηση καλώντας τον κόσμο στη Γιορτή της ΚΕΕΡΦΑ στο Γκαγκάριν, να δυναμώσουμε το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, να κλείσουμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε κάθε γειτονιά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε πόλη. Υπήρχε πολύ θετική ανταπόκριση, αφού ο κόσμος στεκόταν να συζητήσει μαζί μας, να υπογράψει και να αγοράσει την Εργατική Αλληλεγγύη”, μας είπε ο Νίκος.   

Το Σάββατο 23/12 εξόρμηση έκανε η ΚΕΕΡΦΑ στον Πεζόδρομο της Οδού Σωτήρος στο κέντρο του Πειραιά. “Μοιράσαμε υλικό για τη συναυλία στο Γκαγκάριν ενώ ανοίγαμε συζητήσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τη συνέχιση της διαδικασίας της δίκης με τους μάρτυρες της Πολιτικής Αγωγής αλλά και για το ρατσισμό που βιώνουν οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δώσαμε 7 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης”, μας είπε ο Μιχάλης.  

Με κέντρο τη συγκέντρωση που διοργανώνει η τοπική ΚΕΕΡΦΑ στις 14 Γενάρη στη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, έγινε παραμονές Πρωτοχρονιάς εξόρμηση στα μαγαζιά και στα καφενεία της περιοχής και αφισοκόλληση σε κεντρικούς δρόμους. “Το εντυπωσιακό είναι ότι 5 χρόνια μετά κανείς δεν έχει ξεχάσει τη ρατσιστική δολοφονία σε βάρος του 27χρονου Σαχζάτ, ένα γεγονός που είχε σημαδέψει τον κόσμο της γειτονιάς και συνέβαλε στο να δυναμώσει το αντιφασιστικό κίνημα και στα Πετράλωνα και παντού”, μας είπε ο Δημήτρης. 

Αντιφασιστικά κάλαντα έγιναν επίσης στη Λαϊκή Εξαρχείων, στη Χαμοστέρνα, στο Περιστέρι, στο Κερατσίνι, στο Σύνταγμα και σε άλλες γειτονιές.