Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πετράλωνα: Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ Λουκμάν

Την Κυριακή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, διαδηλώνουμε για τα 5 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. 

Για να οργανωθεί η διαδήλωση έγινε μαζική σύσκεψη στις 22/12. Την σύσκεψη άνοιξε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, ο οποίος είπε "Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές εργατών, πρέπει να τσακίσουμε τους φασίστες και να σταματήσουμε την ρατσιστική πολιτική". Στην συνέχεια ο Γιάννης Μαραβελάκης από την ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων και την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θύμισε όλο το χρονικό της δολοφονίας και την κινητοποίηση που υπήρξε τότε και τόνισε τις μάχες που δόθηκαν το τελευταίο χρόνο. Συμμετείχαν στη σύσκεψη εργαζόμενοι από το σωματείο συμβασιούχων Υπ. Πολιτισμού, τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζόμενων ΥΠΠΟ, το Αττικό νοσοκομείο, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Η Ευγενία από το ΔΣ σωματείου εκτάκτων του ΥΠΠΟ δήλωσε ότι οι εργατικοί αγώνες πάνε χέρι χέρι με την μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν αρκετούς από τους συναδέλφους τους. Η Ασημίνα από την ΚΕΕΡΦΑ Παντείου είπε ότι θα χρειαστεί πολλές εξορμήσεις για να κερδίσουμε την πλειοψηφία των φοιτητών σε μια σχολή που η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη. Ο Μάκης από την Λέσχη Αλληλεγγύης του Ν.Κόσμου τόνισε ότι θα πρέπει να βγούμε μαζικά σε όλες τις γειτονιές να μιλήσουμε στον κόσμο και κάλεσε την ΚΕΕΡΦΑ στην συνέλευσή τους για να οργανωθεί η μαζική τους συμμετοχή στην διαδήλωση. Ο Αντώνης από την Ένωση Γονέων του 3ου διαμερίσματος θύμισε πως από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν με τους αγώνες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος φτάσαμε στην καταδίκη των δολοφόνων και όλες οι γειτονιές μας να υποδέχονται τα προσφυγόπουλα και τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στα σχολεία. Οι Σύλλογοι Γονέων θα στηρίξουν την διαδήλωση. 

Την διαδήλωση επίσης στηρίζουν η Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ενώ πολλοί αγωνιστές και κόσμος της περιοχής που πήρε μέρος στην σύσκεψη πρότεινε ιδέες για την καλύτερη οργάνωση της διαδήλωσης. Ήδη κυκλοφορεί αφίσα και προκήρυξη που θα μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες για όλες τις κοινότητες των μεταναστών και ψήφισμα για την πλατύτερη στήριξη της διαδήλωσης. Εξορμήσεις και μικροφωνικές θα γίνουν σε πολλούς εργατικούς χώρους της περιοχής όπως επίσης και στις πλατείες τους. Φοιτητές οργανώνουν παρέμβαση στις σχολές τους με το άνοιγμά τους, καθώς και στα σχολεία της περιοχής.