Εργατικό κίνημα
ΛΕΠΕΤΕ: Καταλήψεις καταστημάτων της ΕΤΕ από τους συνταξιούχους

Δύο καταλήψεις καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας μέσα σε δέκα μέρες πραγματοποίησαν μέσα στις γιορτές οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενάντια στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ.

“Από τις 11/12 και για τέσσερις μέρες καταλάβαμε το κατάστημα Ευριπίδου και Αθηνάς ενώ από τις 18/12 και για τρεις μέρες καταλάβαμε το κεντρικό κατάστημα της πλατείας Συντάγματος”, ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ιωάννα Παυλοπούλου, συνταξιούχος της ΕΤΕ και μέλος του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. 

“Η κατάληψη του Συντάγματος έληξε την Πέμπτη 20/12 προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι αφού η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου είχε οριστεί για την Παρασκευή 21/12.

Η τελευταία ημέρα όμως της καταληψης του Συντάγματος ήταν και ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων, όπου σε δεκατέσσερις πόλεις σε όλη την Ελλάδα αποκλείστηκαν και δεν λειτούργησαν τα τοπικά καταστήματα της Εθνικής.

Τη δε Παρασκευή 21/12 και μόνο η παρουσία των συνταξιούχων έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αιόλου, χωρίς πρόθεση κατάληψης, προκάλεσε το κλείσιμο όλων των εισόδων της τράπεζας με εντολή της Διοίκησης με όλους τους συνταξιούχους να διεκδικούν την πρόσβαση τους στα ταμεία για να πληρωθούν τις συντάξεις τους.

Αργότερα την Παρασκευή στολίστηκε δέντρο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και ορίστηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 27/12 στις 10πμ στην πλατεία, ενώ και τη Δευτέρα 31/12, ομάδες συνταξιούχων με πανό βρέθηκαν έξω απο τα καταστήματα της Σόλωνος και του Κολωνακίου οδηγώντας στο κλείσιμο και των δυο καταστημάτων. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο των εργαζόμενων του νοσοκομείου Αγ. Σάββα, το ΣΕΛΜΑ και την Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας για τα ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα μας για να σώσουμε τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ, ένας αγώνας που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το επόμενο διάστημα”, τόνισε η Ι. Παυλοπούλου.