Δημοτικές εκλογές
Μαρούσι: Εκδήλωση “Εκτός των Τειχών”

Μαρούσι, 28/3

Με επιτυχία έλαβε χώρα η ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου και εκλογής του επικεφαλής της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μαρουσιού “Εκτός των Τειχών” στις 28/3 στον πολυχώρο Βαβέλ. Παρουσία δεκάδων αγωνιστριών και αγωνιστών της περιοχής, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Σπυρόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Πολυχρονιάδης παρουσίασαν το φάσμα των αγώνων στους οποίους έχει παρέμβει και πρωτοστατήσει η Κίνηση, ένα φάσμα ευρύ τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο χρόνο. 

Οι ομιλητές, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ανέδειξαν ότι στη δημοτική κίνηση “Εκτός ­των Τειχών” μετέχουν αγωνιστές των κινημάτων, πολιτικά ενεργοί στο εργατικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, γυναικείο και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, αγωνιστές από την αντικαπιταλιστική, αντισυστημική, μαχητική και αντιδιαχειριστική αριστερά. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ηλία Λοΐζο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με την “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική”, καθώς και παρεμβάσεις από μέλη που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ανάμεσά τους και ο Στέργιος Κατσαρός, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 

“Βρεθήκαμε στο πλευρό του αγώνα των συμβασιούχων του δήμου για δουλειά, στην κατάληψή τους στο δημαρχείο και στους δρόμους το 2017, πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στον φασισμό που πέτυχε να κλείσει δύο φορές το 2014 και το 2018 τα γραφεία της Χ.Α στο Μαρούσι αλλά και στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες τόσο για δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Στην διεκδίκηση το Μαρούσι να είναι μια πόλη ανοιχτή για τους πρόσφυγες, να κλείσει το στρατόπεδο της Μαλακάσας” τόνισε στην ομιλία της η Αφροδίτη Φράγκου που συντόνισε και την εκδήλωση, ενώ η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Τζάκου κάλεσε σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Απρίλη στην επέτειο των 4 χρόνων δίκης της Χ.Α.