Εργατικό κίνημα
Διαδήλωσαν οι τραυματιοφορείς

3/9, Απεργιακή συγκέντρωση τραυματιοφορέων στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό: Intime News

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν την Τρίτη 3/9 δεκάδες τραυματιοφορείς απ' όλη την Ελλάδα μετά από κάλεσμα της Ένωσης Τραυματιοφορέων με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ. 

“Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς που εργάζονταν έως τον Ιούνιο 2019, αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας υπάρχουν μόλις 2.300. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Οι ελλείψεις τραυματιοφορέων συμβάλλουν κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, στις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς. Τον Φλεβάρη 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα Νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς όλοι μεγάλοι σε ηλικία. Ο εξοπλισμός, καρότσια, φορεία, διαλυμένα. Οι μισθοί είναι κατά μέσο όρο 700 ευρώ το μήνα. Δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

“Ήταν μια σημαντική κινητοποίηση με κόσμο που είχε έρθει και από άλλες πόλεις βάζοντας επί τάπητος ένα από τα βασικότερα προβλήματα μέσα στα νοσοκομεία. Την έλλειψη τραυματιοφορέων που οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις. Δυστυχώς όμως η κινητοποίηση καλέστηκε μόνο για τους τραυματιοφορείς και όχι και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, πράγμα που είναι προβληματικό. Από τη μεριά μας σαν Συντονιστικό Νοσοκομείων δώσαμε το παρών. Από το Γεννηματάς ήρθαμε μαζί με τους συναδέλφους τραυματιοφορείς, μέλη του ΔΣ και άλλοι εργαζόμενοι και ανοίξαμε όλοι μαζί το πανό μας. Χρειάζεται να στηρίξουμε τον αγώνα των τραυματιοφορέων και όλοι μαζί να απλώσουμε τη συνολικότερη μάχη σε όλες τις διαφορετικές ειδικότητες μέσα στα νοσοκομεία” ανέφερε ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο Γεννηματάς, μέλος του Συντονιστικού των Νοσοκομείων.