Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κέρκυρα: Ενάντια στην ομοφοβία

Κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 1/9 από ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες. Αφορμή, η επικείμενη εκλογή του Δ. Μεταλληνού (από την παράταξη της δεξιάς) στη θέση του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου. 

Η ομάδα Queer Corfu που συμμετείχε στην κινητοποίηση μας αναφέρει: «Ο κ. Μεταλληνός, σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 19/8/2019, υπογράφει κατά της δίωξης του Μητροπολίτη Μόρφου, δίωξης που προκλήθηκε λόγω ομοφοβικών απόψεων που εξέφρασε ο δεύτερος σε συγκέντρωση χριστιανών στην Κύπρο». Στα τέλη Ιούλη ο μητροπολίτης προέβη σε σεξιστικές, αντιεπιστημονικές δηλώσεις για το πώς η σεξουαλικότητα των έγκυων γυναικών διαμορφώνει τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους! 

«Η απάντηση του Μεταλληνού, που μπορεί κανείς να βρει βιντεοσκοπημένη και καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο, δεν υπήρξε απολογητική προς την queer κοινότητα.... Αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία, υπάρχουν άνθρωποι υγιείς και άνθρωποι ασθενείς, τους δεύτερους εκ των οποίων δεν δέχεται η εκκλησία στους κόλπους της. Φαίνεται, λοιπόν, πως στις προσπάθειές του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ξεστόμισε άλλη μια προσβολή ενάντια των lgbtq+ ατόμων, τα οποία αποκάλεσε ασθενείς».