Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια

Στα Εξάρχεια ο εκφραστής του “μεσαίου χώρου”, Μπακογιάννης μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. 

Τη Δευτέρα 26/8 ορδές ΜΑΤατζίδων προχώρησαν στις εκκενώσεις των καταλήψεων και την σύλληψη των προσφύγων που ζούσαν σε αυτές. Την Πέμπτη 29/8, την ώρα που πάνω στην πλατεία ολοκληρωνόταν η πρώτη μέρα του πολιτιστικού Φεστιβάλ “Αναψυκτήριο - Τα Ωραία Εξάρχεια” που οργάνωναν Επιτροπές Κατοίκων των Εξαρχείων, τα ΜΑΤ έκαναν απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο Κ*ΒΟΞ και στον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία. Τις επόμενες μέρες έπνιξαν τα Εξάρχεια στα δακρυγόνα προσπαθώντας να διαλύσουν το Φεστιβάλ και να διώξουν τους χιλιάδες κόσμου που ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθεια των κατοίκων.

Όταν οι μπάτσοι και η πολιτική τους ηγεσία λένε πως θέλουν να “καθαρίσουν τα Εξάρχεια από την εγκληματικότητα και την ανομία” εννοούν πως θέλουν να τρομοκρατήσουν την ριζοσπαστικοποιημένη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων και της αριστεράς. Την εγκληματικότητα και την ανομία την σπέρνουν οι ίδιοι αφήνοντας να ξεχυθούν στους δρόμους τα ΜΑΤζίδικα ορκ που εδώ και μια βδομάδα βιαιοπραγούν ανεξέλεγκτα ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως πάνω από 250 πάνοπλοι μπάτσοι προωθούνται στα Εξάρχεια και μονιμοποιώντας έτσι την εικόνα στρατιωτικής κατοχής της τελευταίας εβδομάδας. 

“Απέναντι στην κατασταλτική μανία του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοϊδη, του Μπακογιάννη ο κόσμος της αριστεράς και των κινημάτων έδειξε από την πρώτη στιγμή πως δεν κάνει βήμα πίσω. Ενάντια στις ρατσιστικές υστερίες που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ενάντια στην εκστρατεία ‘νόμου και τάξης’ στα Εξάρχεια η κυβέρνηση έχει βρει μπροστά τους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 

Η διαδήλωση για το άσυλο στις 23 Ιούλη και ξανά στις αρχές Αυγούστου, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο πλευρό των προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τις καταλήψεις και η παρουσία στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια δείχνουν το δρόμο”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Π. Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που βρέθηκε στην πλατεία Εξαρχείων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ “Αναψυκτήριο - Τα Ωραία Εξαρχεια”.