Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 31/10

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αίτημα να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη για το άσυλο καλούν την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 6μμ, στο Σύνταγμα η ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών, συλλογικότητες και σωματεία. Την ίδια μέρα το νομοσχέδιο εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή.

Ανάμεσά στις συλλογικότητες που καλούν είναι οι Επιτροπές Αφγανών Προσφύγων από τα στρατόπεδα Ελαιώνα, Μαλακάσας, Κορίνθου, η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα", το Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, η Μουσουλμανική ΄Ενωση Ελλάδος, η Ιρανική κοινότητα προσφύγων, η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, η Αλληλεγγύη Πειραιά, το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα και εργαζόμενων στα νοσοκομεία, η Πρωτοβουλία "καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα δράσης που απεύθυνε η ΚΕΕΡΦΑ (από την περασμένη Τετάρτη 23/10): “Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το άσυλο εισάγεται στη Βουλή για ψήφιση, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, χωρίς καμία διαβούλευση. Είναι ένα βήμα κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής κατά των προσφύγων, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το βάθεμα της κρίσης σπρώχνουν εκατομμύρια στην προσφυγιά για να γλιτώσουν από τις βόμβες και την πείνα.,, Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων να δώσουμε ενωτικό μαζικό παρών στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη. Να απαιτήσουμε να μην περάσει αυτό το ρατσιστικό έκτρωμα και να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα σε άσυλο και στέγη για όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των κλιματικών καταστροφών και της πείνας”.