Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Aπό τη Μάγχη ως το Αιγαίο, αντίσταση στο ρατσισμό

«Η Κυβέρνησή μας οφείλει ένα νέο ΟΧΙ στη νέα εισβολή. Βόρειο Αιγαίο 28.10.2019».  

Τάδε έφη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Zήλεψε τη “δόξα” του Κ. Μητσοτάκη που στην επέτειο της Σαλαμίνας μίλησε για “κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες».

“Αέρα”, λοιπόν, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, “ακονίστε τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια” για τις γυναίκες και τα παιδιά που τρέχουν για να σωθούν από τους πραγματικούς πολέμους. “Πατριωτικό καθήκον”, να υποθέσουμε, το κυνήγι των “εισβολέων” στους δρόμους από τους φασίστες. 

Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου οι κυβερνητικοί. Εξάλλου, οι πόλεμοι δικαιολογούν θανάτους, όπως αυτός του τρίχρονου προσφυγόπουλου που πνίγηκε πριν από λίγες μέρες στην Κω όταν το λιμενικό “δεν είδε” τη βαρκούλα που το μετέφερε. Δικαιολογούν ακόμη και μαρτυρικούς θανάτους όπως αυτούς των 39 “παράνομων” μεταναστών από το Βιετνάμ που έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία κλειδωμένοι μέσα σε ένα  κοντέινερ στο Έσσεξ της Βρετανίας. 

Μόνο που στους πολέμους που διεξάγονται ανάμεσα στους στρατούς οι απώλειες των αμάχων θεωρούνται, έστω και στα λόγια, “παράπλευρες”. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Τραμπ, οι Τζόνσον οι Μητσοτάκηδες και οι Μουτζούρηδες αυτού του πλανήτη ο μοναδικός στόχος είναι απλοί άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Δηλαδή όλοι εμείς.