Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Φοιτητές: Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό

Με το πανό των Φοιτητών Συλλόγων της ΑΣΚΤ Αθήνας και της ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ διαδήλωσαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες από μια σειρά σχολές της Αθήνας στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτώβρη. Οι περισσότεροι/ες έρχονταν από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων που συνεδρίαζε αμέσως μετά το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.

“Στη ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ έχουμε πάρει απόφαση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τους πρόσφυγες σήμερα στη Βουλή γιατί είναι ρατσιστικό, γιατί ανοίγει το δρόμο στους φασίστες”, μας είπε ο Σάνφο, φοιτητής στο ΠΑΔΑ, “Συμμετέχουμε σήμερα στο συλλαλητήριο για να φωνάξουμε όχι άλλες Μόριες, όχι στο φράχτη στον Έβρο, ανοιχτά σύνορα και πόλεις σε πρόσφυγες και μετανάστες”.

“Σήμερα το πρωί βγήκαμε στο δρόμο για να φωνάξουμε για το άσυλο, τις διαγραφές των φοιτητών, για όλα αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται εναντίον μας”, μας είπε η Μαρία, φοιτήτρια στα ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, “Και τώρα συνεχίζουμε εδώ για το προσφυγικό και όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν όλους μας, όχι μόνο τους πρόσφυγες”.

Η Παναγιώτα Ζυντίλη, φοιτήτρια στο Πάντειο, χαιρέτισε στη συγκέντρωση: “Ερχόμαστε εδώ κατευθείαν από το Συντονιστικό Φοιτητικών Καταλήψεων μετά από μια πορεία με χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Το φοιτητικό κίνημα που εδώ και ένα μήνα μπαίνει μπροστά, οργανώνεται, βγάζει καταλήψεις, βγαίνει στο δρόμο, καταλαβαίνει ότι αυτή την επίθεση δεν τη δεχόμαστε μόνο εμείς, οι φοιτητές. Τη δέχεται η εργατική τάξη με τις επιθέσεις στο συνδικαλισμό, τις συλλογικές συμβάσεις. Τη δέχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να πούμε ότι δεν είστε μόνοι. Είμαστε κομμάτι της ίδιας τάξης και μαζί, ενωμένοι, θα ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και αυτά τα νομοσχέδια, οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες!”.