Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

Γέρακας

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στον Γέρακα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/11 ενάντια στην φασιστική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μέλος της ΚΝΕ από γνωστή ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή. Την διαδήλωση οργάνωσε το ΚΚΕ και συμμετείχε η τοπική ΚΕΕΡΦΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταθέτοντας ανακοινώσεις συμπαράστασης αλλά και μοιράζοντας προκηρύξεις για το συλλαλητήριο στο Εφετείο 6/11, την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου. 

Όπως καταγγέλθηκε στην συγκέντρωση, η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει και άλλες επιθέσεις και τραμπουκισμούς το τελευταίο διάστημα. Το θράσος να βγάλουν μαχαίρι μέσα στη γειτονιά, τους το δίνει ο θεσμικός ρατσισμός δημάρχων της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε σε μια περίοδο που η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων έχει ανέβει στα ύψη με εκστρατείες μίσους ενάντια στους πρόσφυγες. Η μάχη για να τους σταματήσουμε είναι μια μάχη που την δίνουμε ενωτικά η Αριστερά με τα συνδικάτα, τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων σε Μελίσσια, Πεντέλη, Βριλήσσια, Γέρακα, Μαρούσι, με σκοπό την ένταξη των προσφύγων στις γειτονιές μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ορέστης Ηλίας

Νέο Ηράκλειο 

Για μια ακόμη χρονιά, την 1η Νοέμβρη, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να το παίξουν «θύματα», οργανώνοντας μνημόσυνο-φιέστα μίσους στο Νέο Ηράκλειο. Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής ήταν ότι οι ναζί δεν έχουν θύματα, είναι δολοφόνοι. 

Αυτό ήταν το κέντρο της αντιφασιστικής διαδήλωσης –συνέχεια στη μαχητική παράδοση της περιοχής που ήταν κομβική για να κλείσουν τα «γραφεία»-ορμητήρια του Βορείου Τομέα της ΧΑ. Τη διαδήλωση όπως πάντα υποδέχτηκαν θερμά οι κάτοικοι. Η αστυνομία αποφάσισε φέτος, στην τελική ευθεία της δίκης και με την ναζιστική οργάνωση διαλυμένη, να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις από ποτέ, με κλούβες και διμοιρίες ακόμη και σε μικρά δρομάκια του Ηρακλείου. Έκοψε την κυκλοφορία της λεωφόρου Ηρακλείου προκειμένου να εμποδίσει τους αντιφασίστες να πλησιάσουν τα πρώην «γραφεία». Στη διαδήλωση καλούσαν οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας, τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Ηράκλειο, Ν. Ιωνία και Μεταμόρφωση και η ΟΡΜΑ, ενώ στηρίχτηκε και από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε μαζική παρουσία όλων στο Εφετείο την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.