Εργατικό κίνημα
Εργατική απάντηση στην απειλή του κορονοϊού: Κρατάμε ανοιχτή τη μάχη για μαζικές προσλήψεις

Η αναστολή της απεργίας της 5 Μάρτη από την ΠΟΕΔΗΝ είναι λάθος

Με ένα δελτίο τύπου σήμερα Τρίτη, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε την αναστολή της πανελλαδικής απεργίας που οργάνωνε για τις 5 Μάρτη και την μεταφορά της στις 7 Απρίλη. Το κεντρικό επιχείρημα της Ομοσπονδίας είναι ο κορονοϊός.  Όπως λέει το δελτίο τύπου, «οι συνάδελφοι (πρέπει) να βρίσκονται στις θέσεις τους»  και  «οι μαζικές συγκεντρώσεις τέτοιες ημέρες δεν βοηθάνε». Πιστεύουμε ότι η αναστολή της  απεργίας είναι λάθος, ακριβώς εξαιτίας του κορονοιού. 

Απέναντι στα ψέματα που διαδίδει ο  Κικίλιας για  την ετοιμότητα τάχα του ΕΣΥ απέναντι στον κορονοϊό που «μας χτυπάει την πόρτα»,  η πραγματικότητα είναι ότι τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση. Αυτό δηλώνουν οι  εξπρές μετακινήσεις προσωπικού  από  10 νοσοκομεία προκειμένου να στελεχώσει τα νοσοκομεία αναφορά . Κλείνοντας κρεβάτια ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο για να ανοίξεις άλλα σε κάποιο άλλο απλά κάνεις κινήσεις  πανικού  και όχι ένα σοβαρό σχεδιασμό αντιμετώπισης μιας επερχόμενης υγειονομικής κρίσης. 

Όπως σωστά λέει η ΠΟΕΔΗΝ «100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές με δεκάδες διασωληνομένους ασθενείς να βρίσκονται καθημερινά σε λίστα αναμονής. Η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι λειψή. Οι προϋπολογισμοί του έτους ακόμη δεν εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και υγειονομικό υλικό. Στα Νοσοκομεία το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Τα έτη 2018,2019 και έως τώρα το 2020 έχουμε μηδενικές προσλήψεις». 

Όλα αυτά είναι λόγοι για να γίνει η απεργία και όχι για να ανασταλεί. Η απεργία μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, είναι η καλύτερη προσφορά του υγειονομικού κινήματος στην Δημόσια Υγεία, την οποία  οι πολιτικές της ΝΔ την οδηγούν στην διάλυση και την καταστροφή. Το πόση  σημασία δίνει η κυβέρνηση της δεξιάς στην ανθρώπινη ζωή, το βλέπουμε αυτές τις μέρες με τα δακρυγόνα σε μωρομάνες στον Έβρο, το βλέπουμε από το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής στο Παίδων Πεντέλης, από τις περικοπές που ρημάζουν τα δημόσια νοσοκομεία. 

Με την αναστολή αφήνουμε τα περιθώρια στον Κικίλια και τη ΝΔ να αξιοποιήσει τις πραγματικές ελλείψεις προσωπικού και να προκρίνει τα ΣΔΙΤ κλείνοντας τη συζήτηση για χρηματοδότηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και δίνοντας δώρα στους πλούσιους φίλους της.

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να παραμείνουν στην επικαιρότητα τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος που πραγματικά μπορούν να μας σώσουν από την απειλή της πανδημίας. Γιατί αυτή η απειλή δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καμιά απόλυση. Όχι στα ΣΔΙΤ, λεφτά για τη δημόσια Υγεία. Γι’ αυτό την Πέμπτη 5 Μαρτίου βρισκόμαστε όλοι στις 7 το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων  για να στείλουμε το μήνυμα σε υπ. Υγείας και ΠΟΕΔΗΝ ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα. 

Ξεκινάμε να οργανώνουμε από τώρα την επόμενη απεργία στις 7 Απρίλη. Την απλώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνοντας επιτροπές αγώνα παντού που να ξεσηκώνουν κάθε βδομάδα τους συναδέλφους αλλά και τους ασθενείς σε ένα κοινό μέτωπο. Που να αθροίζουν νέες δυνάμεις στο απεργιακό μέτωπο για να ξεμπερδεύουμε με την κυβέρνησης που βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. 

Πρώτο βήμα είναι η μαζική συμμετοχή όλων μας στα Συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη για την παγκόσμια ημέρα των γυναικών, στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.  

Συντονιστικό Νοσοκομείων