Περιβάλλον
STOP στις Εξορύξεις: Πανελλαδική Πορεία 28/3

Μεγάλη Πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων οργανώνει ο Πανελλαδικός Συντονισμός Πρωτοβουλιών το Σάββατο 28 Μάρτη στις 6μμ με ραντεβού τα Προπύλαια. Αντιπροσωπείες από όλες τις κινήσεις της χώρας, από τα Γιάννενα και όλη την Ήπειρο, την Πάτρα και τα νησιά του Ιόνιου μέχρι την Κρήτη, όλες οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις ενάντια στις εξορύξεις δίνουν μεγάλο ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Σταδιακά όλες οι πρωτοβουλίες έχουν αρχίσει να συνεδριάζουν για να οργανώσουν τη μεγάλη αυτή κινητοποίηση.

“Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια όλων όσων έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και έχει σαν στόχο να συντονίσει όλες τις διαφορετικές κινήσεις και πρωτοβουλίες για να στείλουμε ένα συνολικό μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις και στην καταστροφή του περιβάλλοντος. 

Με την κινητοποίησή μας αυτή θέλουμε να φέρουμε το θέμα ξανά στην επικαιρότητα γιατί οι πολιτικές καταστροφής του περιβάλλοντος συνεχίζονται αμείωτες από την κυβέρνηση. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες και παρά τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών είδαμε την κυβέρνηση να προχωράει ακόμα πιο πέρα και να επεκτείνει το καταστροφικό σχέδιο των εξορύξεων με την υπογραφή νέων συμβάσεων. 

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε πως οι εξορύξεις είναι κομμάτι των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην περιοχή, που όλοι γνωρίζουμε πως εμπλέκουν την Ελλάδα σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια. Υπάρχουν λοιπόν μεγάλοι και σοβαροί λόγοι για να διαδηλώσουμε στην μεγάλη πανελλαδική πορεία στην Αθήνα στις 28 Μάρτη”, ανέφερε ο Γιώργος Κανδύλης από την Πρωτοβουλία της Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις.