Εργατικό κίνημα
Συντονιστικό Νοσοκομείων: 7 Απρίλη δώσαμε μια συγκλονιστική απάντηση και συνεχίζουμε! - 16/4 διαδικτυακή συνέλευση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
 
Διαδικτυακή Συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων ΠΕΜΠΤΗ 16 Απρίλη, στις 6μμ (επικοινωνία στο τηλ. 6932825663)
 
7 ΑΠΡΙΛΗ ΔΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
-ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
-ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΡΑ -ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 
Μαζικός εργατικός ξεσηκωμός ήταν η 7 Απρίλη. Σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλες τις πόλεις, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Υγεία βγήκαμε στις πύλες των νοσοκομείων μας με τα πανό, τα πλακάτ και τις ντουντούκες. Ενώθηκαν οι δεκάδες αντιστάσεις που ξεσπούσαν ανά νοσοκομείο τις προηγούμενες εβδομάδες σε ένα κοινό ορμητικό χείμαρρο.
 
Και ενωθήκαμε με τους εκατοντάδες συμπαραστάτες που βρέθηκαν στο πλευρό μας και έστειλαν το μήνυμα ότι και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, δεν υποστέλουμε τους αγώνες μας αλλά συνεχίζουμε διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, μέτρα προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Αυτά τα αιτήματα που μπορούν να θωρακίσουν τη δημόσια Υγεία η κυβέρνηση τα αντιμετώπισε στέλνοντας την αστυνομία, που όμως αντί να μας τρομοκρατήσει, μας εξόργισε ακόμα περισσότερο.
 
Η επιτυχία της 7 Απρίλη, έσπασε την κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχα φροντίζει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι υπεύθυνοι για τις ζωές που σώζονται. Οι αγώνες που έσωσαν από το λουκέτο, τα 40 νοσοκομεία που ήθελε να κλείσει ο Αδωνις, οι αγώνες που κράτησαν στη δουλειά τους 4000 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ που ήθελε να απολύσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτοί οι αγώνες είναι που σήμερα σώζουν ζωές και όχι οι Τσιόδρες και οι Χαρδαλιάδες.
 
Και έχουμε να συνεχίσουμε γιατί τα αιτήματα μας δεν έχουν ικανοποιηθεί και διαρκώς ανοίγουν νέα μέτωπα. Θα τολμήσουν να φέρουν οι διοικήσεις «εκτάκτως» ιδιωτικά συνεργεία, με τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ; Θα συνεχίσουν τις μετακινήσεις προσωπικού πιστοί στη γραμμή "διαλύουμε ένα τμήμα για να φτιάξουμε ένα άλλο για covid"; Τι προβλέπεται για τις άδειες μας, θα συνεχίσουμε εξουθενωμένοι να δουλεύουμε συνεχώς γιατί είμαστε λίγοι;
 
Αυτές τις μάχες θα τις συνεχίσουμε καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία, με παραστάσεις, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις. Και καμία μάχη, κανένας εργαζόμενος, κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει μόνο του, αντίθετα το Συντονιστικό των Νοσοκομείων θα πρωτοστατήσει να οργανωθούν και να στηριχτούν όλες αυτές οι αντιστάσεις.
 
Θα κάνουμε την προσπαθεια να ξεσηκώσουμε και όσους μας συπαραστάθηκαν στις 7 Απρίλη, για να απλώσουμε αυτο το κίνημα παντού, γιατί τις ίδιες μάχες έχουμε να δώσουμε.
 
Στους ΟΤΑ που είναι από τους πιο κρίσιμους κλάδους μέσα στην πανδημία, αλλά υπηρεσίες όπως το “Βοήθεια στο σπίτι” που θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε χιλιάδες, είναι διαλυμένες. Με τους συμβασιούχους στους Δήμους να ξεπερνάνε το 30% των εργαζόμενων. Με ελάχιστες προσλήψεις και αυτές συμβασιούχων και όχι μόνιμου προσωπικού.
 
Στην εκπαίδευση Κεραμέως “παίζει παιχνίδια” με τις ζωές χιλιάδων μαθητών, αντί να προχωρήσει σε ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και φέρνει εν μέσω πανδημίας νομοσχέδια ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Στο ιδιωτικό τομέα που η εργοδοσία ξεσαλώνει ενάντια στα εργατικά δικαιώματα. Με χιλιάδες απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, χωρίς να παίρνουν μέτρα προστασίας των εργαζόμενων που συνεχίζουν να δουλεύουν. Και πανω απ' όλα, έχουμε μπροστά μας την τεράστια οικονομική ύφεση που έρχεται επιταχυνόμενη από τον κορονοιό, και ήδη τα κυβερνητικά επιτελεία έχουν αρχίσει να μιλάνε για τα νέα μνημόνια που θέλουν να πάρουν μόλις τελειώσει η καραντίνα.
 
Η επιτυχία της 7 Απρίλη, έσπασε το κλίμα συναίνεσης που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση. Για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που δέχονται τις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιθέσεις, έδειξε το δρόμο για να ανοίξει ξανά ο κύκλος των κινητοποιήσεων.
 
Η 7 Απρίλη ήταν μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από τα κάτω. Στηρίχθηκε απο την ΟΕΝΓΕ, απο πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες αλλά και όλη την Αριστερά.
 
Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για να ξεκινήσει και να απλωθεί παντού η επιτυχία της κινητοποίησης και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Γι' αυτό οργανώνουμε το επόμενο βήμα, την διαδικτυακή Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονιστικού για να απολογίσουμε την 7η Απρίλη και να οργανώσουμε τις μάχες μπροστά μας.
 
Διαδικτυακή Συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων
ΠΕΜΠΤΗ 16 Απρίλη, στις 6μμ (επικοινωνία στο τηλ. 6932825663)
 
Oμιλητές: Κώστας Καταραχιάς, ΔΣ ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος εργαζόμενων Αγιος Σάββας, Γιάννης Κούτρας, ΔΣ ΕΝΙΘ και ΔΣ εργαζόμενων Ιπποκράτειου Θεσ/νίκης, Αργυρή Ερωτοκρίτου, ΔΣ εργαζόμενων Γεννηματά, Κώστας Πολύδωρος, ΔΣ εργαζόμενων Ιδιωτικής Υγείας, Σεραφείμ Ρίζος, ΔΣ Δασκάλων Χανίων.
 
Παρεμβαίνουν: Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος ΕΝΙΘ, Μερόπη Μανταίου, πνευμονολόγος Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία”, Μαρία Χαρχαρίδου, Νοσηλεύτρια, ΔΣ εργαζόμενων Γεννηματά, Δρούλιας Σωτήρης, γιατρός, πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, Περίχαρος Δημήτρης, πρόεδρος εργαζόμενων Αμαλία Φλέμινγκ, Κατερίνα Θωίδου, συμβασιούχος ΟΑΕΔ-Κέντρο Αιμοδοσίας, Κατερίνα Αγγελή, νοσηλεύτρια Π.Γ.Ν.ΠΑΤΡΑΣ, Αλιφιέρη Μαρία, ΔΣ εργαζόμενων Αγλαΐα Κυριακού, Λουίζα Γκίκα, αγροτική γιατρός Γιάννενα, Μύρωνας Μαρκάκης, ειδικευόμενος γιατρός, Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
 
Συντονίζει: Θένια Ασλανίδη, γιατρός στον Ερυθρό.